Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: 3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel
2016.12.20. 19:18
Az elmúlt napokban, dec. 16-18 között 3 völgy síterepén síeltünk egy kis csapattal. 8 éve már jártam ezen a síterepen, akkor is elvarázsolt. Most az előszezonban a pályarendszer kb. fele volt üzemben, az alsó részeken még csak műhó volt és nagyüzemben folyt a hóágyúzás, hogy a karácsonyi szünetre még több pályát meg tudjanak nyitni.
Távozásunk napján, hétfőn reggel meg is érkezett a havazás (ld. az alsó képen), de addig 100% ragyogó napsütés kényeztetett minket 3 napon át.

A Les Menuires feletti széles pályákon síeltünk leginkább, itt a kedvenc a hosszú kék Grand Lac pálya lett, ide többször is visszatértünk, mert nem tudtunk vele betelni. Széles, izgalmasan lankás, hullámvasutas pálya, az alsó része Saint Martin de Belleville felé közeledve pedig olyan kirándulós-lesiklós. A Saint Martinból induló kabinos lift tetejéig lehetett csúszni, a legalsó rész még nem volt síelhető.

A Val Thorens fölötti legendás Caron pálya viszont gyalázatos volt, köves, jeges, a lejutás nem okozott élvezetet, max. a túlélésnek örültünk, de annak nagyon.
Gyorsan vissza is tértünk a Menuires feletti pályarendszerre, ahol időnként teljesen egyedül csúsztunk egy-egy pályán, mintha nekünk zárták volna le. Mesés volt az idő, hiába sütött a nap, a pálya sehol nem volt olvadt a hó. Fantasztikus volt a panoráma, a Mont Blanc is élesen látszott több csúcsról. A három nap alatt nem láttunk sem felhőt sem húzóliftet, szinte csak ülőlifttel közlekedtünk napozgatva.

Részletes beszámoló hamarosan, addig néhány friss saját fotó:
https://sielok.hu/fotoalbum/les-menuires-valthorens-2016dec/galeria/
https://sielok.hu/fotoalbum/les-menuires-2016-december-16/galeria/

A síterep hivatalos fotóiból pedig néhányat ide válogattam:
https://sielok.hu/nagykep/les-menuires-valogatas/ - de ezek a képen nem a jelenlegi helyzetet tükrözik, hanem az előző szezonban készültek.
...
Időközben a beszámoló is elkészült (a szerk.)
https://sielok.hu/rovat/utazas/cikk/les-menuires-repulovel/
sielok-menuires.jpg
montazs.jpg
andi.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.