Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: 3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel
2022.01.13. 07:29
Itt vagyunk jelenleg a világ legnagyobb síterepén, a 3-völgyben. Les Menuiresben lakunk, és innen igyekszünk bejárni a gigantikus síparadicsomot. Fantasztikus hóviszonyok vannak, érkezésünk előtt rengeteg hó esett, és így nem csak a pályák, de a környező hegyek és a háztetők is vastagon fehérek. Kedd óta szikrázó napsütés van egyetlen felhő nélkül és közben szerencsére szélmentes mínuszok, ezzel együtt tökéletes hóminőség.

Igazi békebeli síélet és hangulat van a pályákon, a covid hatását csak abban érzékeljük, hogy a felvonókon megkövetelik a maszk használatát és ezt következetesen ellenőrzik is. Viszont elfogadják a csősálat is, ami nagy könnyebbség, mert csak felhúzzuk az orrukra a lift bejáratánál és kész. Egyszer belefutottunk covid-igazolvány ellenőrzésbe is, de hát oltási papírok / zöld pipás app nélkül el sem jutottunk volna ide, ez most alapkövetelmény, ha síelni, utazni szeretnél.

A vadonatúj La Masse felvonóval kezdtük a síelést: ez a 10 személyes ultramodern kabinos most a síterep új büszkesége: 8 perc alatt repít fel a 1800 méterről a 2800 méteres csúcsra. Innen szédületes panoráma tárult elénk a high-tech hegyállomáson. Les Menuires völgyébe „sohavégetnemérős” csúszással lehet több útvonalon is visszajutni. Óriási élmény, jó kondival érdemes érkezni! A látvánnyal és a hosszú csúszások élvezetével nehéz betelni, mindenesetre segít valamennyire kárpótolni a tavaly kimaradt síszezont.

Szinte az összes lift működik, mindenhova el lehet jutni, a cél, hogy 3 nap alatt a 3-völgy minden településére eljussunk, nem tűnik lehetetlennek. Les Menuires és St. Martin környékét már egész jól bejártuk, Val Thorensba is eljutottunk. Ma célozzuk meg Meribelt és Courchevel pályáit. Gyűlnek az élmények és a képek. Részletesebb beszámolóval majd a túra végén jelentkezünk, addig is feltöltöttem néhány fotót:
https://sielok.hu/fotoalbum/lesmenuires-3volgy-2022/galeria/
kepeslapom.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.