Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Koralpe
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Koralpe *** - szálloda közvetlenül Koralpe sípályái mellett
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bence84
92 élménybeszámolót írt
92
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Koralpe
2015.03.03. 23:15
2015.02.27-28. között töltöttem el két napot Koralpe síterepen.

Röviden: remek adottságok, kiváló hóminőség, nulla tömeg, viszont elképesztően igénytelen ratrakolás és a csúcson valóban mászni kell szintben 3 métert a piros pályáig.

Péntek fél 9-től már járt a 4 üléses felvonó a 4-es parkolótól. Itt található a 20 méteres betontömb, amiben egy valódi lift viszi fel a népeket a 8c piros pálya aljához. Itt rögtön egy nagyon vidám Hütte fogadja az embert, de végül nem itt ettünk. A 3 pénztárból 2 nyitva volt, pedig alig volt 6-8 autó a parkolóban. Szombaton 1 pénztár volt, nagyobb tömeg, de várni nem kellett, rögtön kiszolgáltak.

Pályák: kezdem azokkal, amik a valóságban nem léteznek, noha a térképen szerepelnek. Ezzel a síterep összhosszát 10-20%-kal akár csökkenteni is illene. Tehát az 1-es és 2a a fák közötti kezeletlen mezők és a 9a egy kopár sziklás füves terület a hófogón túl. Nincs rajta semmi, nem hogy sípálya.

A 8b a legélvezetesebb, leghosszabb pálya. A fenti szakasz nagyon zöld, lapos, széles. Az alsó harmada piros, eléggé meredek, délutánra már fekete szintű lehetne a jég és buckák miatt. A 8d az erdőn át vezet, szűkebb, de lehet nyugodtan freerideolni a fák között. A kedvencem a 7-es, ami viszonylag rövid, de sebességrekordokat lehet rajta dönteni. Jól kezelt, széles, kevés benne a letörés. A 4-es pálya még kiváló, főleg az alja élvezetes, a teteje nagyon könnyű.

A valóban kezdő pályák a 10-es, ami egy hegyi út, nem igazi sípálya és a 6-os, amin rengeteg a méter alatti kisgyerek. A 8b még kéknek van jelölve, de a közepétől szűk, köves, letöréses, széttaposott pálya, nem túl vidám.

A legrosszabb élmény egyértelműen a 9b pálya, ami teljesen érthetetlen okokból, úgy van ratrakolva, mintha én csináltam volna atom részegen. Fél méteres árkok a nyomok között, több helyen fordult rajta a munkagép és a lánctalpak fél méteres dombokat hagytak maguk mögött. Kész életveszély az egész. Folyamatosan estek-keltek az emberek. Innen vittek el egy nőt mentőhelikopterrel. Olyat esett, hogy még a léce is kettétört.

A liftek: az ász a 4 üléses, itt 2 percnél nincs hosszabb sor még szombaton se, pénteken egyedül lehet utazni. A többi csákányos, semmi extra. A 9b mellett érdemes nagyon koncentrálni, mert a felvonó alatt is ugyanolyan igénytelen, mint az egész pálya. Rögtön az elején nagyot ránt és van egy balra lejtő szakasz, meg buckák.

Hütték: kifejezetten olcsók a többihez képest, a Wasserhangstüberl nagy teraszán voltam egyik nap, másnap pedig a Koralpenschutzhausban bent. Ez utóbbi önkiszolgáló és nagyon turistás hangulata van, semmi luxus.

A társaság: érzésre a vendégek legalább felét kedves magyar családok tették ki, nagyrészt gyerekekkel, kulturáltan, nem szemetelve, csikkeket nem eldobálva élvezték a természetet. Kis létszámban voltak szlovének és horvátok és kb harmada lehetett osztrák a környékről.

Összességében a ratrakos érthetetlenség miatt vonok le 1 csillagot, de a környék egyik legjobb síterepe. 21€ a napijegy yodelyou-n, ami igazán baráti.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.