Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Briancon - Serre Chevalier
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Orzolja
1 élménybeszámolót írt
1
4 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Briancon - Serre Chevalier
2019.09.15. 16:41
[Beszámoló 2019.február első hetéről Serre Chavellier/Brianconban]
Illetve Villenouve-ben valójában, mert a szállásunk igazából ott volt, ami egy remek ötletnek bizonyult, innen az egész hegy relatív gyorsan bejárható volt, s a faluban is minden megvolt, ami kellett.
Ami a szállást illeti, Villenouve a franciák Ausztiája, francia mértékkel gigantikus volt a 6 fős szállás (a 4fős kevésbé): külön szoba franciaággyal és hangszigeteléssel (!), a nappaliban kényelmesen elfért a ruhaszárító is. Ami fura volt, hogy az apartmanban vannak állandó lakosok is, őket mondjuk nem irigylem, a sok turistával élni állandóan. Mi pl. az első nap kapásból halálos fenyegetést kaptunk a szomszédban lakó francia bácsitól, hogy ha hangosak vagyunk, ránk küldi az airforce-os volt kollégáit (bárcsak viccelnék).

Hatalmas plusz az Alpe d'huez meg Les kettes alpes-szerű helyekhez képest, h jócskán kevesebben vannak. Sorbanállni említésre méltó ideig kb sose kellett (főszezon előtti utolsó héten voltunk!), a freeride-nál még az utolsó napon is találtunk szűzhavat, pedig nem esett közben hó, s a pályák is élvezhetőek voltak még este is. Kb olyan volt a terep utolsó nap, mint Alpe d'Huez-en nagyjából 4 óra után - mondjuk mielőtt mentünk, leesett egy remek adag hó, szóval ez is hozzájárult azért az élményhez nyilván.

A pályákról a többiek tudnak majd okosabbat mondani, mi majdnem végig freeride-oltunk (de akik velünk voltak és a pályákon csapatták egész héten, elégedettek voltak).
Nagyon durván jó terepek vannak. Van, ahol gyakorlatilag mész amerre látsz, sokadik napon is szűzhavon, meg vannak fantasztikus erdőzős részek. Érdemes valaki olyannal menni, aki járatos a környéken. Pl. minket a tök jófej travellexes szervező arc olyan helyekre vitt el, amiket magunktól fix, h nem találunk meg és oh wow eszméletlen helyeken csúsztunk!

Egy napra elmentem (a társaságunkból egyedül) Mongenevre-be is, 5 juróért odavittek minket, s érvényes volt a Serre chavelier-i bérlet. Ott is őrületes freeride terepeket jártam be (szintén a szervező arccal, aki ezt a terepet is nagyon vágta), kis kanyont, erdőt, mindent - ezek már erősen haladó szintű helyek voltak. Mongenevre viszont kb 1 nap alatt kivégezhető, ha az ember nem akar átmenni az olasz oldalra, márpedig az ember nem akar, kivéve ha jó sok pénze van.

Szóval összességében remek hely, még jobb a vártnál, a pályán síelőknek meg a freerideosoknak is tetszett.

(Csak a viszonyítás kedvéért: én magam 6 éve boardozom, ebből 5 éve freeride-ban tolom. A társaságban viszont volt mindenféle szintű emberke, 2 év tapasztalattól kb 12 évig. Volt síelő és boardozó, freeride-os, freestyle-os és panorámacsúszkáló. Mindenki jól elvolt, meg lehetett találni a nekünk való részeket.)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.