Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Briancon - Serre Chevalier
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Briancon - Serre Chevalier
2020.01.27. 22:59
Sokadik alkalommal töltöttünk el egy hetet Brianconban, a szállásunk ezúttal a L'Aigle Bleu apartmanházban volt. Itt a 4 és 6 fős apartmanok nagyjából a szokásos színvonalúak voltak, ám a 10 fős - amiben én is laktam - meglepően tágas volt. Viszont szobánként egyszerre csak egy eszköz csatlakozhatott az ingyenes Wi-fi-re, ez nyilván 10 fő esetén nem túl előnyös, miként az sem, hogy a sítárolóba maximum 5-6 pár síléc fért be, így a többit kénytelenek voltunk az erkélyen tárolni.

Az elmúlt két évben tovább folytatták a liftek korszerűsítését. Monetierben egy gyors felvonóra cserélték az Eychauda ülőst, és ez, valamint az új Cote Chevalier felvonó jelentősen meggyorsítja a Monetierből Brianconba való visszajutást. Talán még megérem, hogy az Yret és Cibouit felvonókat is egyszer majd gyorsra cserélik :)

Az utolsó havazás decemberben volt, ennek ellenére itt még nem találkoztam ennyire kiváló hóviszonyokkal. A pályák még délutánra sem buckásodtak ki, bár azért nem ártott, ha lécek rendesen meg voltak élezve. Aki már járt itt, az tudja, hogy mit jelent, hogy késő délután a Brianconba levezető Vauban pályán is gond nélkül végig lehetett síelni.

A sok kiváló pálya közül kiemelném az Éduits-et (kár, hogy itt az Aiguilette felvonó elég lassú), a Clot Gauthier-t, a Cucumelle-t (szintén nem buckásodott ki az alja még délután sem), és örök kedvencünket, a retró Etoile felvonó melletti Chaume nevű pályát. Ezen piros pályák mellett jókat lehetett menni a fekete Luc Alphand és Casse du Boeuf pályákon is, de kellemes volt a kék Marteau pálya is. És persze a nap végén mindig a Grande Gargouille és Remparts pályákon pörögtünk, amíg a Stade nevű húzós felvonó le nem állt.

A Galaxy bérlet több más síterepre is érvényes, mi most is Montgenevre-t, illetve a Via Lattea olasz részét látogattuk meg egy-egy nap.

Összegezve, Briancon most sem okozott csalódást, talán csak egy kicsivel több napsütés hiányzott ezúttal.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.