Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Konrád Leo
128 élménybeszámolót írt
128
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Nagy-Hideg-hegy
2023.01.23. 00:55
Ha tetszik, ha nem az emberek akkor is ellátogatnak a hegyekbe, mert ki akarnak jutni a természetbe. Eddig csak én és Te mentél ki, meg még néhányan. Hát mostanában egyre többen. Ha megtanítják őket gyerekkorukba, hogy hogyan viselkedjenek és mire vigyázzanak, akkor az nagyon sokat segítene. A hegy a miénk, az nincs rendben, hogy lezárjuk, és nem mehetünk be oda. Ennyi maradt nekünk, de ha vigyázunk rá, akkor unokáink is élvezhetik még. Az pedig természetes a hegyi népeknél, hogy amit hoztál magaddal azt le is viszed a hegyről, nem ott akarod kidobni a sörösdobozt, ahol amúgy nincsen rendszeres szemétszállítás.
Mégis csak az lenne a legideálisabb, ha egy felvonó szép csendben, felszállítja az kirándulókat. A túrázók úgyis felgyalogolnak, vagy feltekernek oda és azok biztos nem szemetelnek (remélem). És igen, néha össze kell szedni más után is, mert zavarja a szemedet. Ezt is meg kell tanulni.
Jó lenne egy nagy parkoló valahol a hegy lábánál, ahonnan busszal, majd felvonóval lehetne közlekedni. Nem jó, hogy mindenki beautózik a hegység közepére.
Igen, az egy komoly beruházás lenne, amit folyamatosan karban kell tartani és ellenőrizni. Hát ez a titok. Mert építhetünk mi bringa utat, vagy bármilyen szép kilátót, ha azt nem tartjuk karban, akkor az tönkremegy pár év alatt. Folyamatosan költeni kell rá. Ne csak az átadóünnepségen pompázzon. Van, ami stratégiai kérdés. és nem biztos, hogy egyhamar megtérül. Nem tökéletes, de jobb lehetne, mint ami most van…
Munkahelyeket teremt egy ilyen beruházás és kapcsolódhat hozzá sok minden más is.
Biztonságos, mert aki nem érzi és nem tudja megtenni azt a pár km-. t Királyréttől, vagy Cseresznyefa parkolótól, az felül a felvonóra és nem akad el a hóba az autójával, nem dől keresztbe a fa, nem üti el a vadat és nem szemetel, mert a kamerán látszódni fog minden ilyen kihágás.
ui: az árut fel és a szemetet a nap végén pedig le lehet szállítani a felvonóval.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.