Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

St. Moritz

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bspeder
10 élménybeszámolót írt
10
8 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: St. Moritz
2021.03.16. 10:56
Sziasztok!

2021. március 2. és 4. között három napot síeltünk St Moritz terepén.
Szállás: Celerina falujában az Inn Lodge egyik stúdiójában, ár-érték arányban kiváló volt, nagyon ajánlom.
Síbérlet: szállással együtt síbérlet akció van, 6 napra napi 45 frank a bérlet ára.
Parkolás: a Celerina-Marguns felvonó aljábannapi 5 frank, de mi a helyi síbusszal utaztunk minden nap.

St Moritz fekvése egyszerűen tökéletes, csodásan benapozott pályák, gyönyörű kilátással mindenhonnan. Minden nap minden pálya tökéletesen le volt ratrakolva, kifogástalan módon előkészítve. Alapvetően szinte csak piros pályák vannak, középhaladó, felsőhaladó szinten mondanám élvezetesnek itt a sízést. A pályáknak nagyon nagyon jó húzásuk van, engadini szokásként a természetes dombokat sem ratrakolják le, így jól el lehet szállni minden emelkedőn többször is.
A Margunsnál három csúcs, Glüna, Las Trais Fluors, Fuorcla Grischa pályái futnak össze: számunka a legélvezetesebb a leghosszabb, 17-es piros pályán csúszás volt, ez a gyönyörű Val Schlattain völgyben vezet végig mintegy 2 kilométer hosszan. Rövidebb csapatós pályákat nekem a 22-es pálya vitte, míg a 21-es kéken jó néha pihenni egyet.
A Plateau Nair-ről leszakadó 15-ös pályánál életemben szélesebbet még soha nem láttam. Érdemes egyszer-kétszer felmenni a Piz Nairra is, gyönyörű a kilátás a panorámateraszról is, élvezetes a gleccserpálya a Lej de la Pesch-hez, ugyanakkor kicsit rövidnek mondanám.
Hosszabb pályák az 1,2,4 pirosak, ám ezeket különösen délelőtt érdemes
meglátogatni, délután 2-re teljesen buckás, kásás lesz, a tengerszint feletti magasság ellenére a gyönyörű benapozottság miatt.

Összességében nekem tetszettek a pályák - és nagyon örülök, hogy a covid idején eljutottunk síelni. Ám nem vagyok felhőtlenül boldog, többet vártam St Moritztól. A pályák elég rövidek (vs Franciaország, vs Tirol, vs Dolomitok), ugyanakkor gyönyörűen előkészítettek. Az ételek árai nagyon borsosak a hüttében, erre érdemes felkészülni. A pályák száma érzésre kevesebb, mint ami meg van jelölve, sok pálya ami alsó régiókban van igazából csak hazacsúszó pályának alkalmas. Nekem Corvatsch jobban tetszett, de mindenkinek saját ízlése van :) A környező terepekkel kiegészítve persze mindenkinek ajánlom a terepet, aki 2-3 nap komoly sízést szeretne, ennyi idő alatt bőven felfedezhető St Moritz, mellé 1-2 nap Corvatsch, 1 nap Diavolezza (ahova mi sajnos nem jutottunk el idő hiányában). Mi visszatérni valószínűleg nem fogunk, ennek oka, hogy közelebb van hosszabb, jobb és nagyobb terep :)

Fotóalbum: https://sielok.hu/fotoalbum/stmoritz-svajc-2021/galeria/
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.