Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Tátralomnic
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Grand hotel Bachledka - wellness pályaszállás a magas-tátrai Bachledka síterepénél közvetlenül
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tátralomnic
2020.02.15. 07:51
2020.02.10-13 voltunk (voltunk volna) Lomnicon, de az időjárás, a szél borította a terveket.

Szállás Lomnic településen volt Villa Solaris,egyszerű de jòl felszerelt nagy apartmanban 3főnek, mindenki külön hálószobában 3 nap/ 2 éjszaka összesen 35000Ft (!!!) ellátás nélkül,magyarul beszélő házigazda.

Érkezésünk napján a szállástól a pár perce lévő lomnici pályát néztük meg, de az erős szél miatt csak tanulòpálya volt nyitva. Innen inkább átautòztunk kb 3/4 óra alatt Csorba tòra, ahol szintén le volt zárva a felső pályaszakasz, alsó pirosak voltak síelhetők, ott csúsztunk pár órát. Este és másnap havazott.

Második nap sokat kellett autózni, mire síelhető pályát találtunk. Szintén hatalmas szél, hóesés, ködös volt az idő. Lomnic lezárva, irány Csorba. Csorba ugyanaz mint előzőnap, nyitva a két nem túl hosszú piros alsó pályaszakasz. Rövid tanakodás-na hogyan tovább után célbavettük Chopok-ot. Chopokon érkezésünkkor zárták le a felső részeket az erős szél miatt. A lenti felvonònál óriási sor alakult ki, mert az addig fent csúszók is lentre kényszerültek. Kicsit lelombozva, de reményekkel telve indultunk a 4. terepre Rózsahegyre, amit telefonos segítségkérés útján ajánlott egy szlovák terepeken nálunk jártasabb ismerős. Kb újabb óra utazás. Rózsahegy nyitva volt, minden lift üzemelt! Nem volt tele a parkoló az előző terepekhez képest. A pálya kilometerben nem túl hosszú, de mégis megfelelet a különböző tudású kis csapatunknak. Nekem különösen tetszett. Viszonylag kevesen voltak a pályán. Az alatt a 3 òra alatt amit ott töltöttünk, hirtelen változott az időjárás, volt köd, majd kitisztult szélcsend, hòesés, köd szél.

Utolsò napon szerencsénk volt, nem kellett sokat utaznunk. Lomnic teljes egészében nyitva volt. Óriási tömeg az alsó részeken, rövidd sorok fent. Jò volt a pálya, hóminőség rendben volt.

Összességében jó volt a 3 napunk, a szeles idő miatt sokat kellett autózni, de legalább több szlovák pályát is megismertünk. Jó volt megtapasztalni, hogy van (sí)élet Chopokon és Tátralomnicon túl is, korábban eddig csak Chopokon jártam. Rózsahegynek külön piros pont kisebb mondhatni családias, szimpatikus atmoszférája, mégis jó pályakialakítás miatt. Visszatérünk.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.