Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Tátralomnic
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Grand hotel Bachledka - wellness pályaszállás a magas-tátrai Bachledka síterepénél közvetlenül
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tátralomnic
2023.03.13. 18:17
Az elmúlt napokat a Magas-Tátrában töltöttük, a Túr'd a Havat (korábbi nevén Hórukk) nevű társasági síverseny köré szervezett 4 napos programon, amin már törzsvendégek vagyunk. Könnyed tavaszi síelésre vágytunk, de meglepett minket a hegy néhány váratlan kalanddal.

Az előrejelzés igen borúlátó volt, és a helyiek is mondták, hogy szombatra biztosan meg fog érkezni az orkán erejű szél, de senki nem tudta, hogy mikor. Még a verseny megrendezése is bizonytalan volt, de szerencsére a délelőtti órák teljesen nyugodtan teltek és lement a két futam probléma nélkül, a Síakadémia és helyi szlovák rendezők segítségével. Már kezdtük azt hinni, hogy a riasztás vaklárma volt. Ebédidőre a középállomáson beszéltünk meg találkozót, és már a hüttében voltunk, amikor odakinn könyörtelenül lecsapott a vihar. Hirtelen jött meg a durva szél, a magasban kavarta a havat, vadul lengette a felvonókat, borogatta a kinti asztalokat. Szerencsére készült néhány videó, ami átadja az armageddon-szerű élményt, mert nehéz szavakba önteni. Sokan, akik kirándulni jöttek fel a hegyre, a hüttében ragadtak, mert az orkán érkezése előtti percekben minden liftet leállítottak. Őket végül kb. másfél óra elteltével ratrakkal vitték le a völgyállomásig. Voltak, akik számára az egész csak egy vidám kaland volt, de láttunk könnycseppeket is. Több mint egy órán át tombolt a vihar teljes erővel, félelmetes volt az ablakból is. Amikor végre alábbhagyott, akkor lesíeltünk, vagy inkább lekorcsolyáztunk a völgybe, mivel a kásásra túr havat jégpályává változtatta a metszően hideg szél.

Itt egy rövid videó, ami a hüttéből készült, ahol jó sűrűn voltunk :-) https://www.facebook.com/sielok.hu/videos/960558528724630/

Az utolsó napra (márc. 12. vasárnap) aztán megjött a tökéletes verőfény és megmutatta magát a Lomnici-csúcs, a hófehér nyereg és a teljes tátralomnici pályarendszer, ahol minden lift üzemelt. A pályákat gondosan megratrakolták, eltűnt az előző napi korcsolyapálya. A hóminőség azért nem volt tökéletes így sem, a felső részeken inkább jeges-buckás, a középső részen jól kifagyott, alul pedig kásásabb állapotú volt, ami hozzáadott a sportértékhez, szóval sikerült jól elfáradni. Kora reggel jártunk a Lomnici-csúcson is, ahol kiélveztük a tiszta időnek köszönhető tökéletes panorámát.

Napsütéses fotók ebben a galériában:
https://sielok.hu/fotoalbum/tatralomnic-2023-marcius/galeria/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.