Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bosznia-Hercegovina: Jahorina

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
olah richard
3 élménybeszámolót írt
3
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bosznia-Hercegovina: Jahorina
2022.04.15. 15:24
Sziasztok! Március 15.-i hosszú hétvégén voltunk Jahorinán , igazi meseidőben. 4 napig szikrázó napsütés, éjszaka fagyott aztán + 3-5 fokok voltak napközben. Ja és az érkezést megelőző napokban meg esett 60centi friss hó. (Azt hiszem ettől ideálisabb körülmény nem létezik.)
A pályarendszer izgalmas, változatos, ugyanakkor könnyen kiismerhető. Szerintem ilyen körülmények között egy hétig is el lehetne lenni ott.
Felvonók újak vagy újszerűek, pár db kivételt leszámítva simán hozza az osztrák színvonalat. Pályák is kezelve vannak, erre szerintem nem lehet panaszt tenni.
Árak: Nem mondanám, hogy egy drága hely, de azért túlzás hogy fele annyiba kerül mint egy nyugati régió. A síterep fejlődésével az árak is mentek valószínűleg.
Hütték/Ételek: Itt szenvedi a legnagyobb hátrányt ez a hely. Megengedett a belterekben a dohányzás, amit a füstimádók ki is használnak. Borzasztó kocsma köd van mindenhol belül, gyerekkel kb esélytelen egy ebédet lezavarni a beltérben. (Konkrétan a felszolgáló pincér cigizik meló közben, ami abszurdum.) Az ételek amúgy többnyire rendben lennének, jó nagyok az adagok, bár az english menu sincs mindehol feltüntetve, így kicsit rulett szerűek a rendelések.
Fizetési opciók: BAM vagy EUR főleg kp-ban és összevissza adnak vissza, úgyhogy kell matekozni. A kártyás fizetés csak a jegypénztárnál és az Olimpic bárban volt lehetséges, ezeken kívül mi sehol nem tudtunk fizetni vele. (Más beszámolók azért szebb képet festettek erről.)
Utazás: Nahát ez is inkább idegtépő, mint kellemes. A bosnyák részen van egy 2-3 órás egysávos utón való vergődés, ahol kb lehetetlen előzni, bár az autópálya épül de csak Zenica és Sarajevo között van kész. Szóval bár nincs messze annyira km-ben, de közben időben még is.
Összességében azt mondanám, hogy ez a hely a pandémia nyertese, a laza szabályok miatt komoly 2 szezont zárt, és sokan preferálták a sehol sem megtűrt oltatlanok is. (Mint én is pl.) Ha nincs Covid, valószínű az életbe nem tervezek ide síelést. :)
Mindenesetre egy remek balkáni opció marad. Jó pályák, jó liftek és ha ehhez minden egyéb feltétel adott, akkor garantált a a jó síélmény. Valószínű, hogy visszatérünk még ide. ( Főleg, ha a sógoroknál marad a pánik jövőre is...)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.