Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Präbichl
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Alpenklub Sport Pension - pályaszállás Präbichl-ben
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Präbichl
2018.12.29. 18:14
Sziasztok!
Úgy látom elég rég volt bejegyzés ehhez a síterephez. Gondoltam megosztom az én gondolataimat. A két ünnep között voltunk, most értünk haza.
Kezdem a jóval: Aki családdal akar menni, kis gyermekekkel, azoknak ideális. Van tanuló pálya (4-es), maga a pályarendszer sem túl nagy, így könnyű összetalálkozni a családtagoknak. A táj hangulatos, sok a magyarok által vezetett szállás. Amik kis jóindulattal pályaszállások. A hely olcsóbb, mint egy nagyobb síterep. Szállásunk félpanzióval 43EUR/fő volt. Bérletre adtak kedvezményt, mert helyben volt a szállásunk, így három napra 95 EUR volt. Ami szerintem egész jó ár, főleg kiemelt időszakra.
Ami kevésbé tetszett:
A hely szeles, sokszor nagyon szeles. Nem hiába építettek szélerőművet is ide. Ennek köszönhetően gyorsan lefúja a pályákról a havat, főleg az 5-ös pályán. Illetve gyorsan jegesednek is ez miatt.
A hó nagysága sztm lényegesen elmaradt a közölt adatoktól. Nem volt gond vele, de a 130 cm-től nagyon messze volt.
Kevés a hütte. Kevés és ami van, azok is kicsik. Így szinte lehetetlen szabad asztalt szerezni ebédidőben. A helyiek nem voltak kedvesek. Három nap alatt többször volt gondunk a kiszolgálással és a modorukkal. Egyik nap délután 2-kor mentünk, hátha kevesebben lesznek. Jó tíz percet vártunk asztalra, majd a kajára egy órát. Mire megebédeltünk bezártak a pályák. Ráadásul nem hoztak ki minden ételt. Ez nagy minusz a helynek. Lehet egy januári hétköznapon ez nem gond, nincs nagy forgalom, de most ez nagy gond volt.
A tömeg, két ünnep között, általános várakozási idő 5-8 perc közötti volt.
Mivel pályaszállásunk volt, így nap végén nem tudtuk leadni a kártyát, mert akkor nem tudtunk volna felmenni a szálláshoz. Másnap reggel megálltunk, hogy visszaváltsuk a kártyákat. Mivel automata nem volt, így több, mint fél órát kellett sorban állni a pénztárnál.
A pályákról lentebb lehet olvasni, nagyjából ugyanazokat tudnám leírni. A piros pályák sem vészesek. Az 5-ös sztm élvezhetetlen, még reggel is az volt. Keskeny, buckás, jeges, stb.
Annak, aki nagyobb síterephez van szokva, annak gyorsan unalmassá válik a hely. Egyszer mi is kipróbáltuk, de vlsz többször nem megyünk.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.