Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Weinebene
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
SonKöl
27 élménybeszámolót írt
27
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Weinebene
2016.02.22. 22:00
Sziasztok!
Némi friss infó a helyről:
Tegnap próbáltuk ki ezt a síterepet, Budapestről, egy napos síelés keretében...Ugyan tegnap zökkenőmentesen, száraz úton lehetett haladni, de így is 4,5 órás a táv, de havazás esetén Deutschlandsbergtől tuti a hólánc szerelés, a 16%-os emelkedő okán.
Délelőtt felhőmentes napsütés, 5-6 fokkal, és széllel (erdőhatár felett), de délutánra befelhősödött, mely a pályák állapotának kifejezetten jót tett, picit gyorsabbá váltak. Amúgy nagyon tapadós, kifejezetten lassú volt a hó.
A pályák a könnyebb kategóriába tartoznak, zöld, kék és enyhébb piros szintűek, viszonylag szélesek, carvingra is alkalmasak, azonban számomra rövidnek tűntek.
Kb. 2 óráig a lifteknél 5-8 perces sorbanállás volt jellemző, ezen időszak alatt rövidnek tűntek a pályák, többet felvonózott és várt az ember, mint amennyit síelt. Egyedül a hátsó 13-as liftnél nem tapasztaltunk várakozást, igaz ehhez déli tájolású pályák tartoznak, melyeket leginkább megviselt a meleg.
De később megszűnt a sorban állás, így már élvezhető meneteket lehetett síelni, az aktív/passzív arány kedvezőre fordult.
A lifteknél várakozások egyik indoka lehet, hogy horvátok síversenyt rendeztek, sok fiatal versenyzővel.
Meglepő volt, hogy ugyan érintős síbérletet adtak, de nem a kauciós fajtát, szóval olyan régebbi típust, azonban kifejezetten könnyedén lehetett áthaladni a kapukon.

Összegezve: hangulatos a síközpont, kiváltképp családoknak javasolt, de egy napra is érdemes ellátogatni, igaz nem ilyen távolságból (Budapest).
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.