Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Sachticky
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Sachticka - 3 csillagos szálloda Besztercebánya közelében, Sachticky sípályáinál - szállásfoglalás
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
botiati75
35 élménybeszámolót írt
35
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sachticky
2015.03.15. 08:31
Mivel elég régi beírás van erről a helyről , szeretnék egy frisset megosztani.
Tavaly vén fejjel tanultunk meg síelni a nejemmel,12 éves lányommal egy barátom segítségével.Nekem 7.-ben volt utoljára lábamon léc bodajki fekete pályán,családnak soha.
Felvitt minket Tauplitz tetejére és megmutatta arra van a lefelé a kék pálya,de azt nem ajánlja ,mert keskeny ,inkább menjünk a piroson.Leértünk...,zárásra, másnap a nejem már nem síelt Schladmingban,azt hittem utána már soha. Azóta voltunk Kaprunban és Stuhleckhen . A sítudásom úgy jellemezném "magyarosan jó".Lejövök bárhol,de amikor látom a zárt lábas könnyedén sízőket,nem jól. A kedves nejem az első "élmény után
az óvatos tanuló.
Az út: Székesfehérvárról lassan útközben megreggelizve,Zvolenben megebédelve, a rengeteg traffipax miatt délután értünk Besztercebányára. Hó sehol. A szállásunk a hotel Sachtika (103 euro 2éj/2fő reggelivel) volt,amit telefonon foglalt le húgom,mivel Ő jobban beszél angolul. A hegyre felérve elég hideg és szél volt,de legalább láttuk,hogy van hó a pályán!
A hotelbe érve egy kedves hölgy fogadott a recepción és miután kiderült jobban beszél magyarul ,mint Győzike és még jobban ,mint mi szlovákul anyanyelvünkön mondta,hogy nincs meg a foglalásunk,de nem baj van szoba.
A szálloda szobái kicsit szocreál stílusúak ,de a wellness , konyha,kilátás,személyzet 5-ös. Másnap(péntek) ragyogó napsütés,szél sehol,ember alig.Le szerettünk volna kocsival menni az alsó felvonót megnézni,mert csak az ment,hogy mégis milyen...,na azt nem lehet. A középállomáson veszel jegyet(18 euro/nap) lecsúszol a kék 7-en és szembesül az osztrák kényelmes,beülőshöz szokott szem egy meredek hepe-hupás tárcsás felvonóval.A ráforduló a korlátok közt tiszta jég, így csúszás közben kapjad el a tárcsát. A személyzet 5m-re a padon. Gondoltam az asszony itt fel nem jön , de még lehet én sem. Feljött! 2-szer!A 7-es kék és az 1-es piros ment. Mi a 7-esen csúsztunk,ami nekünk megfelelt, én kipróbáltam a piros 1-est is ami jó állapotú meredek , széles volt.D.u a wellnessben szaunáztunk,pihentettük combjainkat. Este vacsora az étteremben(nagy és finom adag) és Espumisan gyöngy.Hazautazás napján reggel szakadó hóesés! Nejem már nem kívánta a felvonózást így nem síelt,én is csak 2 órás jegyet kértem. Beindították szombat lévén az 1-es pálya melletti felvonót és a tanulópályát is.A két óra alatt pár kört csúsztam ,míg a feleségem fényképezett és nézte a tanulókat.Délben lejárt a bérlet és a cappucinó után indultunk volna haza mikor kedves feleségem elejtette,hogy bánja,nem vettünk neki is 2 órás jegyet,mert neki bőven jó lett volna a tanuló pálya is . Mivel időnk még volt, mondtam vegyünk.A nejem angolul-németül kért csak a tanulópályára jegyet , a pénztáros bácsi szlovákul és franciául(ami itt nagyon hasznos,mert rengeteg a francia) mondta, hogy nem érti! Nagy nehezen a nur baby-lift kifejezés hatására 4 euroért kaptunk 3 órás jegyet a tanuló pályára,amit feleségem tudásának csiszolására használtunk!
3 órakor indultunk haza egy kis Billa látogatást beiktatva.
Összegzésként.2 nap alatt csak 2 esést láttam,az egyik én voltam(ez természetes) ,a másik egy versenyző lány edzés közben.Szóval nem tanulókkal van tele. Olyanoknak ajánlanám, akik 2-3 napra olcsó helyet keresnek amíg a gyermek a tanuló pályán van apuka csúszik párat,d.u a család fürdik,szaunázik.Vagy közepes sítudású nem km vadászoknak!Szállás 5-ős ,síterep erős 2-es,de csak Ausztriához viszonyítva.Visszamennénk!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.