Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Sachticky
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Sachticka - 3 csillagos szálloda Besztercebánya közelében, Sachticky sípályáinál - szállásfoglalás
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sachticky
2017.12.17. 22:59
A különösen jó szlovák hóhelyzet miatt a szombati Donovaly után kipróbáltuk Sachticky-t vasárnap.

Banska Bystricától navival könnyen megtaláltuk a felvezető utat. Volt egy hólánc használata javasolt tábla, de nem vettem komolyan, hiszen éjszaka nem esett. Az út felső része havas, murvával beszórt, helyenként jeges is volt. Lendületből gond nélkül felmentünk, de lefelé már dolgozott helyenként az ABS és láttunk felfelé haladó első kerekes autót hóláncot szerelni. Egyébként rendes széles út ...

A parkolóban volt hely, ami egyébként nem túl nagy. Délután már az út mellett is álltak. Mosdót keresve egy helyi sítárs útbaigazított, hogy vagy a hotel (kb. 100m) vagy hütte a parkoló mögött, de az csak 11 után nyit. Még cipőben elsétáltunk a hotelba. Kellemes helynek tűnt (biliárd, csócsó, medence, szánkok kikészítve ...).

2 sípálya és 2 lift ment. A baby liftet élvezte a 6 éves lányom. Ez a parkoló alatt van közvetlenül. A nagyokkal a 4-es, 7-es pályákon csúsztunk amiket egy irtó hosszú, egy jó darabon meredek gyors Poma tárcsás lift szolgált ki. A táj gyönyörű. Fenyők között futottak a jó vonalvezetésű pályák. Elég sportos terep. A tárcsásozás azért átmozgat ... Gyereket lábon nem lehet vinni, így a kicsi amikor lejött eléggé megszenvedett a hosszú, meredek felvonóval. Délután kb. 20 percre elromlott a lift. (Más lehetőség nincs feljutni, így várni kellett, amíg megjavították.) Ekkor a gyerekek már szánkóztak, csak én szívtam meg.

A hütte tip-top. Ausztriában is megállná a helyét. Árai ennek megfelelően nem a legolcsóbb szlovák büféárak.

Összességében mi jól érzetük magunkat. De azért inkább sportos sítársaknak ajánlanám csak. :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.