Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Sachticky
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Sachticka - 3 csillagos szálloda Besztercebánya közelében, Sachticky sípályáinál - szállásfoglalás
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vau
81 élménybeszámolót írt
81
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sachticky
2019.02.23. 23:49
Meg is néztük ma Sachticky-t, megint. Nem csalódtam, megint.
Tömeg semmi (szombat), a parkoló tele, kicsit lejjebb kellett megállni, de 1-2 perc könnyű séta volt csak, egyáltalán nem vészes. Már régebben is láttam, hogy a helyi közönség nagy része sífutó vagy sítúrázó, így a kicsit lejjebb állás még mindig töküres pályákat, és rövid sorokat jelent. 11-től voltunk a pályán, a leghosszabb sor talán 5 perc volt, de lehet hogy túlzok. Később már a bérlet elővétele, leolvasóba rakás és elrakás több időt igényelt, mint maga a sor. A bérlet papírszerű alapú, a leolvasó régi szerkezet, cserébe 20 euro a napijegy.
Az előző időszak olvadása, és a mostani fagyás eredménye baromi gyors, jeges pályákat eredményezett. Óriás snowboarddal kezdtem, de sürgősen cseréltem szlalom síre, a deszkával csak faltól falig menetben tudtam tartani a sebességet, ellenkező esetben túlgyorsultam. Sível végre fullcarvingban meg tudtam síelni az összes pályát, fülig ért a szám. Itt ráadásul mindenki nyugodt, nincs az a jelenség, hogy zárás előtt 5 perccel az ember nyakába zúdulna egy halom fáradt, kontroll nélkül száguldozó csúszkáló idióta, akik el akarnák érni az utolsó menetet.
A hátsó 5-ös pályán már meglátszik a korábbi olvadás hatása, az alja helyenként földfoltos, de simán kerülhető.

A felvonókról:
Az összes működött, és továbbra sem tartom különösebben nehéznek egyiket sem. Az 5-ös melletti talán a legnehezebb, a benne levő kanyarral (H-130 Juh). A lentről jövő hosszú (H-130 Hlavny) igaz hogy helyenként a pálya lejtésével párhuzamosan húz, de ettől még nem nehéz. Nem szabad hátradőlni, hanem rá kell támaszkodni sípcsonttal a bakancs elejére, és máris nem görcsöl a comb. A párhuzamos húzás miatt időnként kicsit feljebb kellett rántani a rudat, de ennyi. NEM a felvonózásban fáradtam el, az elején snowboarddal sem volt vészes. Volt velünk egy 10 éves gyerek. Minden további nélkül használta a felvonókat. 2 évvel ezelőtt, 8 évesen sem volt velük gondja. Sőt láttam 6 év körülinek kinéző gyereket, aki ugyancsak könnyedén felvonózott egyedül, miután a papája ráhelyezte a felvonóra. A felvonók nyomvonala azért "kicsit" hullámos volt, de ennyi kényelmetlenség bőven belefér.

Ezek a felvonók nem igazán rángatnak a régi Chopok Derese felvonóhoz képest. Sőt, én ma csak egy nagyon pici rántást kaptam, egyébként harmonikusan, egyenletesen húzott mindig. Jól vannak beállítva, bár az induló szakasz túl lankás, ezért az ember túlcsúszik a húzóponton, ilyenkor lazán kivehető a tárcsa a fenék mögül, majd visszahelyezhető amikor újra elkezd húzni. Kifejezetten üdítő, hogy a húzási sebesség nagy.

Ha ezek a felvonók rántanak, az USER ERROR!! Én már vagy 20 éve nem láttam olajfoltos tárcsát, és nem is rántanak engem ezek a felvonók, akkor sem, ha más métereket repül. Megvan ezeken szépen a lökéscsillapítás, csak tudni kell használni. Indítás előtt ki kell nyúlni a rúdra, meghúzni lefelé, ezután kell nyitni az indító pöcköt, és voilá, nem rángat! Semennyire sem!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.