Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá - "Smart choice" csomag - 2 éjtől
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chopok dél és észak
2018.03.31. 13:28
Tegnap, kb. 20 év elteltével újra csúsztam Chopokon. A messze nem ideális körülmények ellenére összességében élveztük.

8.15-kor érkeztünk Krupovára, hely még bőven volt a parkolóban, de azért folyamatosan érkeztek az autók, főleg szlovákok. Indulásnak átmentünk az északi oldalra, kb. 10.30-ig egész jó volt a láthatóság. Elsősorban a freeride utakat kerestük, de azért szinte az összes pályán csúsztunk egyet. A megelőző éjszaka eshetett 5-10 cm hó, igy az északi oldalon a (völgyből nézve) legbaloldalibb öreg 2-es ülős ill. még tovább kifelé a már nem működő régi poma alatt / mellett egész jó utakat találtunk még. Ezután sajnos egy felhő ráült a hegyre.

Innentől nagyjából úgy nézett ki a helyzet, hogy a felső harmadon nem sokat lehetett látni, plusz a friss hó hatására a buckatenger is alakult, a középső harmad még egész jó maradt, az alsó harmad viszont már nagyon olvadt, itt figyelni kellett a váratlan tapadásra.

Egy korai ebéd után visszamentünk a déli oldalra. Sajnos a felhő / köd egyre lejjebb terjedt, igy körről körre romlottak a látási viszonyok. A pályákon még nagyobb buckatenger, ezért inkább a Deres felé a freeride-ot próbáltuk, 34-es pályából kiszállva és elindulva esésirányba ill. a Deres lift mellett. A hó a felső részeken egész jó egyenletes volt - és nagyon sok van még -, igy azért tudtuk évezni. Nap végére kellemesen elfáradtunk.

Szezon végén, a szabadnap ellenére egyáltalán nem voltak sokan, délelőtt max 3-4 perces sorbanállással találkoztunk - az is csak 1-2 liftnél -, délután pedig egyáltalán nem kellett várni.

Jövőre megpróbálunk gyakoribb látogatók lenni, kihasználva a továbbra is zseniális freeride adottságokat - remélhetőleg friss hóesés utáni, napsütéses napokon :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.