Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Bystrina - Nyári wellness csomag
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chopok dél és észak
2019.03.28. 22:27
Ma voltunk egy szezonzáró egy naposon.
Az időjárás olyan igazi "chopokos" volt: reggel az úton szikrázó napsütés, parkolóban kellemes idő, fent a csúcson erős szél és hóesés / jégdara, meg tejköd.
Az első csúszás az északi oldal felé katasztrófa volt, szinte semmit nem lehetett látni ill. érezni, hogy merre lejt a pálya, gyakorlatilag lerolóztunk addig, amig ki nem értünk a felhőből. A1 lift alsó 1/3-ától lehetett látni.
10.30-11.00 magasságában kb. másfél órára kitisztult egészen a csúcsig, utána megint befelhősödött. Nem volt szerencsénk, kifogtuk a hét időjárás szempontjából talán legrosszabb napját. Cserébe a sielők létszáma minimális, talán 1x álltunk sorba 2 percet, egyébként egyből be lehetett csúszni a liftekhez.
Északi oldalon a lifteknek csak kb. a fele ment, de ezekkel be lehetett járni szinte az összes pályát, amelyek közepes állapotban voltak, a jég alap rendre előbukkant, olvadás viszont csak a legalsó szakaszokon mutatkozott.
7-es feketén, 11a piroson ill. 11-es piros felső részén voltak a legjobb hóviszonyok, ezeken szuper iveket lehetett húzni.
Du. 2 magasságában visszamentünk a déli oldalra. Fekete 33a felső része a visszatérő felhő miatt újra katasztrófa, lejjebb kitisztult, de elég jeges volt. 31 és 31a ekkorra már buckatenger.
Pályán kivül a gyenge vizibilitás miatt nem jártunk.
Összességében szerintem most hétvégén érdemes még kimenni, főleg ha napsütés lesz, de már tavaszi pályaállapotokra kell számitani.
Mi élveztük, szezonzárásnak rendben volt a nap.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.