Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Planneralm
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Ski-Hans apartmanok - abszolút pályaszállás Planneralmon
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Planneralm
2011.03.16. 21:20
Március 12-16 között, 3 nap csúszással Planneralm. Kellemesen csalódtam a helyben: alapvetően inkább a nagyobb síterepeket keresem, de gyerekekkel, 3-4 napra ideális. A terep fekvése kifejezetten hangulatos, kis kompakt pályarendszer. A fenti szállások gyakorlatilag mind pályaszállás, max 2-3 perc sétával elérhetők a liftek. Hó van - bár a helyiek elmondása szerint ennél 3x több szokott lenni -, de a gyenge plusszok éreztették a hatásukat: reggel 9-kor kifagyott pálya, 10-11 között a legjobb (mikor kissé megolvadt), utána kezdődő kásásodás-buckásodás, de mert nem voltak sokan, még délután is élvezhetőek. Időjárással szerencsénk volt, ugyanis a 3 nap többségében napsütés, és csak gyenge szél - ellenben ma reggelre már beborult, havaseső esett erősödő széllel kombinálva.
A pályák mellett az erdőben is aranyos útvonalakat találtunk - persze az 1 méteres lécek itt előnyben.
Az E jelű csákányos valóban elég combszaggató, ám a következő szezonra tervezik a lecserélését egy 6-os ülőliftre - ha megépül, még jobbá fogja tenni a helyet (onnantól az összes pálya elérhető lesz ülőlifttel).
Érdekes volt még, hogy tényleg nincs kiépített hóágyúrendszer - egy átlagos havas szezonban el tudom képzelni, hogy ez abszolút nem hiányzik nekik, most azért találkoztunk néhány kopottasabb folttal, ill. helyenként kövekkel.
Aki a kisebb, átlátható, kevésbé felkapott, ám emiatt nyugodt és nem zsúfolt helyeket kedveli, annak Planneralm szerintem jó választás.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.