Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Planneralm
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Ski-Hans apartmanok - abszolút pályaszállás Planneralmon
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Krechl
343 élménybeszámolót írt
343
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Planneralm
2016.03.05. 20:37
Az előző hétvégét 02.28-tól 03.02-ig Palnneralmon töltöttük. Majd két heti, nagyon körültekintő tájékozódást követően döntöttem Planneralm mellett. Jól döntöttem. Sőt, nagyon jól. Az idei két hetes télben nem volt könnyű télies időjárási és hóviszonyokat találni, de Planneralmon sikerült. Igaz csak 4 napot voltunk és utolsó nap már ott is melegedett az idő, viszont azóta újabb adag friss hó hullott. Míg a nagyobb stájer síterepek már elvéreztek a korai tavaszban, itt még közel 1,5 méter kifogástalan hó van. Mindez ráadásul 500 kilométernyire Budapesttől.
Az elmúlt 5 évben nem sikerült március előtt eljutnom síelni, és már nagyon untam a vizes, nehéz tavaszi havat. Vágytam januári friss porhóban csúszni, ami ropog a léc alatt. Mire feleszméltem januárban, ránk tört a tavasz. Elszomorodtam, hogy megint lemaradtam a friss porhavas síelésről. Szerencsére Planneralmon – legalább 3 napra – visszatért, vagy megrekedt a tél. Éjjel meg délelőtt havazott, déltől sütött a nap, és -6 fok volt. Ideális síelésre. A hó annyira finom és könnyű volt, hogy hiába túrták szét, vagy el sem dolgozták a frissen hullott havat, nem okozott semmi nehézséget.
Az üdülő kicsi és barátságos, kifejezetten családias. Szállásunk a település első épületében a HolzBox-ban volt. A google-map szerint 170 méterre a felvonótól. (A többi szállás ennél is közelebb :)) Aki síelni szeretne, jó szívvel ajánlom. Nagyon praktikusan felosztott és berendezett kis lakás-fülkék (40m2/5-6 fő), hatalmas, egészfalas, hegyrenéző panoráma-ablakokkal. Hüttéből csak egyet láttam, de nem próbáltam ki. Mint írtam, itt minden szállás pályaszállás. Ennek okán déltől kettőig, míg a népek elvonulnak ebédelni, szinte üres pályákon lehet csúszni. Állítom, hogy összesen nem volt 10 ember a pályákon ebben az idősávban.
A pályák nem hosszúak, de a szintkülönbség sem jelentős. Egy katlan, ahol minden pálya szinte egy pontba érkezik. Ami nem pálya, vagyis nem kezelt, ott is csúszik mindenki, mert ez a terep legfőbb vonzereje, hogy nagyon sok pályánkívüli síelési lehetőség van. A pályák térkép szerint pirosak, de szerintem inkább kékek, néhány nagyon rövid piros szakasszal. Egy lendületből könnyedén teljesíthetők.
Sok pozitívum mellett, kritizálnom is kell. A hely kivételes adottságai miatt, nincs egy darab hóágyújuk sem, nem kell ilyen irányú fejlesztésre költeniük, ezért helyette illene a lifteket kicsit fiatalítani, buborékkal felszerelni, és gyorsítani, mert annyira lassan érnek fel, hogy kihűltek a combizmaim. Sokszor inkább a csákányossal vontattam fel magam, ott legalább felfele is "dolgozni" kellett. Azt sem értem, hogy miért csak 9-kor nyitnak, és 16 órakor pontban be is zárnak. Lehet, telhetetlen vagyok?
Összeségében kellemes élmény volt. Biztosan visszatérünk még.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.