Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Cortina D'Ampezzo
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Residence Civetta - modern apartmanok Alleghe-Civetta lábánál
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Cortina D'Ampezzo
2009.12.10. 22:50
Péntektől hétfőig voltunk síelni Cortina környékén. Péntek reggel érkeztünk, és mivel nem volt szállásunk előre foglalva, apartman kereséssel kezdtük a hétvégét. Gondoltuk, ez nem lesz probléma, Ausztriában sosem volt gond előszezonban helyet találni. Biztos mi nem készültünk fel eléggé, de talán másnak is tanulságul szolgálhat.
1. meglepetés: apartmant minimum hét éjszakára lehet bérelni Veneto tartományban!!! Maradtak a szállodák.
2. meglepetés: ez a hétvége négynapos ünnep volt. A szállodák egy része még nem nyitott ki, ami meg nyitva volt, már hetek óta foglalt.
Végül San Vito di Cadoreban találtunk egy szállodát félpanzióval 55 Eur/fő/éj, de már ennek is tudtunk örülni.

Péntek délután végül is már tudtunk síelni Falorián. Kicsit csalódás volt a lift "arzenál", a csúcsra egy fapados 3 személyes, utána egy buborék nélküli 4 személyes, végül egy fapados 4 személyes vagy 2 db 2 személyessel lehet feljutni. Mivel esett a hó, illetve fent süvített a szél, annyira nem élveztük, az utolsó órákban már fel sem mentünk a csúcsra, maradtunk a fák között. A pályák a körülményekhez képest rendben voltak, néha még ratrakoltak is napközben. Kedvencünk a második 4-es lifttől balra induló piros pálya volt, nem túl meredek és széles.
Szombaton Col Gallina és 5 Torri volt tervben. Sajnos az összekötés és a Lagazuoira menő kabinos nem működött, így Col Gallinán voltunk. Az itteni fapados 3 személyesbe a lábam nem fért be (190 centi vagyok), így azt lógatnom kellett. A pályák főleg gyerekeseknek, illetve a széles de nem meredek lejtőket kedvelőknek jönnek be, én nagyon élveztem. Kár, hogy nem volt összesíelhető a 5 Torrival.
Vasárnap Marmolada gleccser és Arabba. Na ez nagyon bejött. Délelőtt szép idő, pazar panoráma. Azért aki kezdőkkel síelne át a Marmoladáról Arabbába, készüljön fel, hogy egy idő után csak piros-fekete pályák vannak, de elég szélesek. Viszont fent a hágón nagyon kellemes széles kék pályákon lehet gyakorolni. A gleccserről a nagykabinoshoz a völgyben a 4 személyes lifttől egy nagyon hangulatos erdei kék pálya vezet, mesebeli környezetben.
Hétfő délelőtt Cristallo. Nagyon jó!!! Egy hosszú bubissal lehet felmeni. Onnan nem túl hosszú piros és kék pályák vezetnek balra egy másik négyszemélyeshez, nagyon kellemes pályák. A völgybe vissza egy-két letöréstől eltekintve egy lendületes pálya visz le, nekem ez volt a kedvencem. Délután újra Faloria. Mivel a péneteken lezárt feketék is meg voltak nyitva, és az idő sem volt olyan cudar, mint pénteken, nagyon élvezets volt.
Összegezve jó volt, de én egy kicsit többre számítottam Cortinától. A pályarendszer nem síelhető egybe (tudom, hogy egy jó része még nem is nyitott meg, pedig volt rajta hó bőven), és a liftek is hagynak kívánni valót maguk után. A környezet viszont pazar!
Javaslat a hazafelé vacsorázni szándékozóknak: Lienzből kifelé az Interspar önkiszolgáló éttermében 17.00 után minden féláron van. Gulyás és rántott hús sültkrumplival 3,4 Euro!!!
Többi kép a fotoalbumban.
DSC02494.JPG
DSC02499.JPG
DSC02501.JPG
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.