Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Cortina D'Ampezzo
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Residence Civetta - modern apartmanok Alleghe-Civetta lábánál
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bungee
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Cortina D'Ampezzo
2010.02.01. 13:49
@Snowgirl
Tavaly februarban voltam Cortinaban, a szallasunk Borca-ban volt.
Borca di Cadore (az olaszok csak szimplan Borca-nak nevezik) egy apro kis telepules ami este teljesen elneptelenedik. A faluban van 1-2 elelmiszer bolt, posta meg nehany etterem. Az egyik etteremben miutan kiderult, hogy a pincerlany ugyanabba a varosba valo ahova en (Temesvar), a szakacs pedig felig franicia, akarcsak a haverom akivel betertunk oda, vegigkostoltattak velunk az osszes grappajukat es kb 100ml-t adtak 50 araba :D
A mi szallasunk egy 8 szemelyes apartman volt mindennel felszerelve, beleertve vagy 6 fele szemetes zsakot amibe szelektalva kellett raknunk a szemetet.
Borca-rol kb ennyi.
Mivel mi busszal mentunk, reggelente sibuszt hasznaltunk, hogy eljussunk Cortinaba. A buszok kb 30 percenkent jarnak reggel es delutan palyazaras utan, az ut 15-20 perc. Sajnos este 8 utan mar nem igazan van buszjarat, igy a Cortina-i ejszakai eletbol kimaradtunk, ha ilyesmi jar a fejedben mindenkepp autoval menjetek.
A palyak nagyon jol karban vannak tartva, 3 kulonallo siterep van, a buszallomason el kell dontened melyikre akarsz aznap menni, mert nincsenek osszekotve felvonokkal, napkozben buszozni a palyak kozt meg idopocsekolas szerintem.
Amellett, hogy sok palya van, nagyon valtozatosak is, aki off-piste sielesre vagyik az is talal erre alkalmas terepet. Talan parkot nem lattam, de nem is kerestem.
A mi berletunk 4 napos Cortina + 2 nap San Vito volt, San vito 1 falu Borca es Cortina kozott, eleinte aggodtunk, hogy keves palya lesz es gyenge minosegu, de hiaba paraztunk.
Ami a kajat illeti, a palyamenti pizzakat inkabb kihagytam (kinezetuk alapjan) de nagyon jo lasagnet es spagettiket lehetett kapni (spegetti gombas ozraguval 8 euro). A sor (leginkabb paulaner vagy becks volt, ennyit az olasz sorokrol) 4 euro volt, es fel liter, nem mint a franciak 2,5 decis bebi kiszerelese. A pizzazast inkabb a varosban ajanlom, 7-9 euro kozott mozog.
A varos elso ranezesre csalodast okozott, mindenhol azt hallottam, hogy Cortina Olaszorszag elso szami siterepe, a dolomitok gyongyszeme, stb-stb, ehez kepest regi,elhanyagolt epuleteket lattam. Aztan jobban megnezve rajottem, hogy valoszinuleg a varos muemlek vedelem alatt all, es csak tatarozzak a hazakat de ujakat nem nagyon epitenek. massal nem tudom magyarazni a tenyt, hogy egy apro ablakos kis fahazikoban talalhato pl a Prada uzlete.
A barataim akikkel voltam eddig Ausztribana sieltek csak, egy reszuknek nagyon tetszett itt, mondvan, hogy a sogoreknal minden olyan steril, ami reginek tunik arrol is kiderul, hogy uj epitesu utanzat, a masik felet meg epp az olaszok lazasaga, hanyagsaga zavart. Ennek is megvan az elonye, en pl elvittem 1 silecet tesztelni, 1 ora ingyenes volt elmeletileg, majd mikor 40 perc keses utan visszavittem, csak annyit mondtak mosolyogva, hogy latjuk tetszett a lec, penzt nem kertek.
Osszessegeben en csak ajanlani tudom Cortinat, fantasztikusak a palyak es ha nem akarsz a setaloutcan vasarolni/enni akkor semmivel sem dragabb mint mas kevesbe hires siterep.
Ha egyeb kerdesed van, szivesen valaszolok,
Sok havat, jo sielest!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.