Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovénia
Krvavec
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Terme Snovik apartmanok - Síbérletes téli csomagajánlat - 2 éjtől
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Krvavec
2019.01.29. 09:56
Január 25-én érkeztünk, már 2018-ban is itt voltunk tudtuk hova jövünk. 2018-ban olyan tökéletes volt minden: összes pálya ment, hatalmas hó, minden szintnek megfelelő pálya rendszer. Idén már volt pár negativum.
Hétvégente 2018-ban és most 2019-ben is hatalmas tömeg - a parkolóban. 8 körül induláskor a kabinos liftnél is sor, de kibírható. (aki nem kezdésre jön, az már nem lát ilyet) Fent eloszlik a nép - feltéve hogy megy a nagy felvonó (6 üléses). Egyik nap - a nagy szélre tekintettel leállították, csak az 1 üléses székes és 4 üléses vitt fel (mindkettő csak fél útig kb) meg persze a rövid tányéros. Akkora tömeg jött össze, hogy negyed óra után kiálltunk és hazamentünk mert meg sem mozdult a sor. (és egyébként is ebéd idő volt). Mire visszaértünk a webkamerán láttam hogy újra megy a 6 személyes, el tűnt a tömeg. (honlapra vagy facebookra nem tették ki a leállást, mondjuk kb 1 óra lehetett). Nap végén is sokan maradtak zárásig, 4 után tömeg várt a kabinosra hogy lejusson a parkolóba. (kb negyed órás várakozás volt)
Egyik alkalommal a hegyre ráült a felhő, 5méternél nem nagyon volt látótávolság. Ekkor nem állították le a liftet, mondjuk nem szinte senki nem ment fel. Mi is csak 1 kört, ismert terepen sem túl biztonságos így síelni.
Tegnap hétfőn szinte senki, sem a parkolóban, sem pályán. Mondjuk a körülmények nem voltak ideálisak: az éjszaka leesett nem kevés hó nem volt lenyomva, és jó darabig még esett is. Mára már lett tömeg: süt a nap, sok a hó. (érdekes, ennek ellenére nem nyitották meg a 13-s és 21-22-s pályákat, ami lényegesen növelné a változatosságot)
Összességében jó terep, sok a nagyon széles pálya (ezeket külön pályaként tartják nyilván, akár 2-3 egymás mellett: pl 17-18-20, 16-19) Ideális körülmények között (nincs tömeg, hó kezelt) a a 10-15 pályáról tovább lehet csúszni egy lendülettel az 1-re de pl a tegnap a friss hó annyira megfogott hogy gyalogolni kellett… vagy ha kerülgetni kell az embereket) A 18-5-1, 18-5-7, 18-5-6 megcsinálható egyben még nem ideális feltételek esetén is. A 2-s pálya tényleg kezdő, a 7-s is viszonylag leküzdhető kevés tudással, de pl a 9-ben van két olyan szakasz ami kezdőnek kihívást jelent (főleg ha már buckás a pálya)
Szlovéniában voltunk több szezont Mariborban (ha van hó nagyon jó rendszer, de kicsit alacsonyan van, és gyakran nincs hó, főleg annyi hogy minden nyitva legyen). Voltunk Roglán, ami már elég magasan van (hóbiztosabb) de nekem kicsi. Nekünk Krvavec bejött, ez is akkor igazán nagy élmény ha minden pálya nyitva és süt a nap.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.