Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fun Carving tanácsok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Fun Carving tanácsok
2011.02.07. 21:44
"Példaként: épp a múlt héten néhány tanítványomnál elég ronda, szinte berögzült hátraterhelést igyekeztünk gyógyítani. Ez többüknél együtt járt az elégtelen élhelyzettel is. Bizonyos "fucarving" gyakorlatokkal nagyon jól sikerült oldanunk a hátul lógást, és sikerült "ráéreztetnem" őket a határozott élezésre. Más gyakorlatoknál, mozgásoknál feltünően hamar -gyakorlatilag már a következő menetben- beépült (elkezdett beépülni persze) a "normál" sízésükbe a helyes súlyponti helyzet, és elkezdték "igényelni" a nagyon határozott élezést. (többeknél éppen a tanulással együtt járó kicsúszások, elfekvések oldották a korábbi feszültséget, eséstől való félelmet, és emiatt határozatlan élezést-terhelést)"


Egyet értek Lackóval. Nagyon is hasznos tud lenni.
Nála voltam a múlt héten. És nagyot léptem előre bizonyos rögzült hibák javításában és a megfelelő élhelyzet kialakításában.
Nálam pont egy ílyen gyakorlat során sikerült a megfelelő csípőszög, és előre terhelés megérzése. Ennél a gyakorlatnál jött el az a pillanat, amikor megéreztem milyen is az amikor ténylegesen utazom a léceken. Ja és végre a belső sím is megfelelő terhelést kapott. És a léc amivel mindezt sikerült egy r=16 m es all-mountain léc volt.Szóval nem egy kimondott szlalom léc.

Persze ettől még nem fogok csak funcarvingolni. Mikor ezen kívül sok más hasznos lehetőség akad rövid lendület terén is. Kompressziós, rotációs gyakorlatok, stb. Melyek hasonlóan kimelkedő élményt tudnak nyújtani.
Előzmény: (Lackó 108496)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.