Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tonale és társai

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tonale és társai
2005.03.24. 14:58
Hello!
Visszaértünk Tonaléból. Az eddigi Franciaország után mindenképpen egy kicsit más. Sajnos nem volt annyi hó, hogy pályán kívül lehetett volna csúszni, pedig már ki is néztünk egy-két útvonalat. Ide is megérkezett a tavasz: már reggel 9-kor hihetetlen erős volt a nap és a tonalei pályák dél felé eső részén már ekkor kásás volt a hó, úgy 2300m-ig. Dél körül ez felkúszott már 2600-ra, így akkor akkor az egyik helyi hüttében tengettük az időt. Nem hiába nevezik a Nap völgyének, egész héten hétágra tűzött a nap. A gleccserre egy új kabinos visz fel, semmi sorbanállás, gyors. Aztán egy hihetetlen lassú elavult 2-es ülőlift, majd két csákány! Ez azt jelenti, hogy a gleccser tetejére csak csákánnyal lehetett feljutni. Kicsit olyan érzésem volt, hogy fenn megállt az idő, úgy 20éve. A pálya viszont tökéletes volt, annak ellenére, hogy itt is dolgozott a nap, hatalmas élmény volt rajta lejönni. Érdekes volt, hogy 2800m-en található egy éttere, aminek terasza is van. Feltűnt, hogy mindenki a deszkán üldögél, sehol egy szék, pad,asztal, stb. A megoldás: 4 euro a nyugágybérlet. Eredmény:senki nem kölcsönzött, a 100 szék meg bent porosodott a házban. Na ilyet még nem láttam.
Ami viszont mindenképpen pozitiv, az a pálya aljánál található körbár, a Paradiso Ski Friend! Itt du. 4-től lehet bulizni, Happy Hour fél 5-től fél 6-ig, majd kb. este 8-ig buli, pulton, asztalon, bárszéken táncolva, bakancsban, zokniban, ahogy tetszik. Hatalmas! Mondjuk a sör - erősen fesztivál jellegű - 3,5 euro, ami azért sok.
Szóval a gleccsert és Ponte di Legnot leszámítva gyors liftek, bár Ponte-ban soha nem volt sor. Sok hóval egy hatalmas freeride terep lehet, jó bulik, néha furcsa igénytelenséggel.(pl. a parkolóban a sárban lehetett dagonyázni)

Felteszek pár képet

A "hegyitúra" képen szereplő csúcs a GPS szerint 3065m-en van, tetején pár négyzetméter hellyel, onnan gyönyörű volt a látvány. Ha valaki esetleg tudja a csúcs nevét kérem irja meg.

Rossi
sunshine.jpg
303838888KwTDCj-ph.jpeg
gleccser-csucs.jpg
hegyitura.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.