Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Cserbenhagyás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Cserbenhagyás
2006.03.16. 19:02
Az alábbi levelet kaptuk ma, és úgy gondoltam, hogy közzéteszem itt a fórumon.

Tisztelt Szerkesztők!

Egy szomorú balesetről kell beszámolnom, amely tegnap (márc. 15.) délután kb 15.30 kor történt Ausztriában, a stuhleck-i sípályán.

A 12 éves Székesfehérvári Rékának és családjának gyönyörű napja volt tegnap egészen délután fél négyig. Ekkor egy fiatal magyar nő kamikaze módjára frontálisan nekiment a pályán lassan, óvatosan síelő Rékának, akit egész nap édesapja követett és óvott minden veszélytől, az ütközést azonban nem tudták kivédeni. Ezután a hölgy megállt, megkérdezte a fájdalomtól sikító kislányt és a rémülettől kétségbe eső szülőt, hogy mi a baj, majd ugyanazzal a lendülettel eltűnt. Szerencsére volt több segítő is, akik értesítették a sí mentőket, akik hamar próbáltak segíteni, de kiderült a baj komolyabb, mert a kislányt nem lehetett megmozdítani, annyira fájt a combja.

Ekkor teljes pályazárlatot rendeltek el és pár perc múlva mentőhelikopterrel szállították a kislányt a Wiener Naustadti kórházba, ahol combcsont törést mutatott ki a röntgen. A kislányt elaltatták, majd az elmozdult csontot visszaillesztették és a lábát begipszelték, a további operációk lehetőségéről a hétvégi hazaszállítás után, itthon kell majd dönteni.

Tudom, hogy vannak ennél komolyabb balesetek is, hiszen régóta síelek magam is, és halottam már több halálos balesetről is.

Amiért mégis írtam Önnek, az az, hogy felháborítónak tartom azt, hogy sokan felelőtlenül választják meg a sebességüket a sípályákon, nem figyelnek arra, hogy vannak kezdők, egészen pici, törékeny gyerekek, akikre sokkal jobban oda kellene figyelni és távolabbról kellene kikerülni őket. Az pedig több mint felháborító, hogy ha mégis történik egy ilyen baleset, akkor az egész sípálya összerezzen, megijed és próbál segíteni, kivéve azt az egy embert, aki az egészet okozta.

Szerintem a cserbenhagyás a legnagyobb felelőtlenség ilyen esetben. Ezért írtam Önöknek, hátha tanul belőle az ismeretlen nő és talán mások is.

Köszönöm türelmét!
Tisztelettel: Bánhegyi Gábor (síoktató, testnevelő tanár)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.