Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski blade

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
PMiki
27 élménybeszámolót írt
27
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ski blade
2006.12.27. 14:58
Hááát (tudom, háttal nem kezdünk mondatot), szerintem a marketingesek törték a fejüket, hogy mivel lehetne még egy rókabőrt lehúzni ugyanarról a témáról (ők ezt "a sportot forradalmasító innovatív találmány"-nak hívják, de attól még...), és valamelyiknek beugrott, hogy ha már a lécek mostanság egyre rövidebbek és piskótaformájúak, vigyük akkor ezt a végletekig. Ez a snowblade... :)

Értelme nincs sok, van viszont sok hátránya a "normál" lécekhez képest (sokkal instabilabb, sokkal kevesebb a visszajelzés egyenesfutáskor, a sebesség növekedésével exponenciálisan csökken a hibákkal szembeni tolerancia, stb), minimális előny mellett. Marháskodásra jó, extrémcarving fordulókra, kb. fél-egy napig, jól kezelt, kemény pályákon. Én még nem láttam olyat, aki egy hétig használt volna ilyet egyhuzamban, az ára viszont borsos.

Persze, ha az ár nem számít, vagy ajándékba kapsz egy ilyet, akkor azért el lehet vele szórakozni. :)

Én egy napig béreltem egy ilyet, nekem annyi pontosan elég is volt belőle. Javította a technikámat, utána sokkal jobb lett az egyensúlyom, ennyi előnye tehát volt... :)

Amit írtam, az az én véleményem, több barátommal és néhány, pályákon csúszkáló emberrel beszélgettem, akik ilyeneken csúszkáltak, nagyrészt megerősítették ezt.

Leginkább bot nélkül használják, gondolom az extrém(fun)carving fordulók miatt, ott sem divat botokat cipelni. Nagy sebességnél meg a bot sem ment meg, ha egy picit hibázol, már repülsz is... :)

Ugyanakkor én is szívesen olvasnék olyasvalakitől tapasztalatokat, aki hosszabb időt eltöltött egy pár ilyen lécen, és esetleg ráérzett olyan dolgokra, amikre nekem/nekünk nem sikerült!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.