Menü ≡

Ski blade

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ski blade
Üzenet szövege
Feladó:  PMikiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2006.12.27. 14:58
(Üzenetazonosító: 27495)
PMiki Hozzászólások: 27
Regisztrált: 2006.10.28.
BEMUTATKOZÁS

Hááát (tudom, háttal nem kezdünk mondatot), szerintem a marketingesek törték a fejüket, hogy mivel lehetne még egy rókabőrt lehúzni ugyanarról a témáról (ők ezt "a sportot forradalmasító innovatív találmány"-nak hívják, de attól még...), és valamelyiknek beugrott, hogy ha már a lécek mostanság egyre rövidebbek és piskótaformájúak, vigyük akkor ezt a végletekig. Ez a snowblade... :)

Értelme nincs sok, van viszont sok hátránya a "normál" lécekhez képest (sokkal instabilabb, sokkal kevesebb a visszajelzés egyenesfutáskor, a sebesség növekedésével exponenciálisan csökken a hibákkal szembeni tolerancia, stb), minimális előny mellett. Marháskodásra jó, extrémcarving fordulókra, kb. fél-egy napig, jól kezelt, kemény pályákon. Én még nem láttam olyat, aki egy hétig használt volna ilyet egyhuzamban, az ára viszont borsos.

Persze, ha az ár nem számít, vagy ajándékba kapsz egy ilyet, akkor azért el lehet vele szórakozni. :)

Én egy napig béreltem egy ilyet, nekem annyi pontosan elég is volt belőle. Javította a technikámat, utána sokkal jobb lett az egyensúlyom, ennyi előnye tehát volt... :)

Amit írtam, az az én véleményem, több barátommal és néhány, pályákon csúszkáló emberrel beszélgettem, akik ilyeneken csúszkáltak, nagyrészt megerősítették ezt.

Leginkább bot nélkül használják, gondolom az extrém(fun)carving fordulók miatt, ott sem divat botokat cipelni. Nagy sebességnél meg a bot sem ment meg, ha egy picit hibázol, már repülsz is... :)

Ugyanakkor én is szívesen olvasnék olyasvalakitől tapasztalatokat, aki hosszabb időt eltöltött egy pár ilyen lécen, és esetleg ráérzett olyan dolgokra, amikre nekem/nekünk nem sikerült!

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »