Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovénia
Rogla
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Rogla Hotel - Wellness csomag - 3/4 éj
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Rogla
2020.03.01. 20:54
Pénteken megnéztük Roglát. Pestről 5:30-kor indulva egy kis letenyi vásárolgatással, tankolással 10:30 körül értünk oda. FONTOS: Szlovén autópálya matricát már a határon, vagy Letenyén a MOL kúton vegyétek meg. Barátaink gondolták majd Szlovén területen megállnak egy kútnál, a határ után volt egy ellenőrzőpont kb. 15-20km-vel, 150EU-juk bánta. (150-300EU a büntetés.) Roglára az autópályáról egy jó minőségű, de nagyon kanyargós hegyi út visz fel. Az utolsó 20-30km elég lassan ment le.

Parkolók végig voltak az út, pályák mellett. Nem a megszokott "nagy parkolós" megoldással, hanem folyamatosan egy kocsi hely merőlegesen az útra végig. Bérletet a helyiek mondták, hogy a faházban tudok venni. Kétszer körbejártam, mire kiderült, hogy az étterem sarkában van egy "kassza" egy asztalnál. (Kártyával is lehetett fizetni a srácnál ...)

A szerdai havazás (~20cm) jót tett a pályáknak, a hóminőség egész jó volt. 1-2-es baby pályák tetejéről indultunk. A pályák többsége nagyon kellemes, lankás. Az összekötők hangulatosak. A táj gyönyörű. Aki szintet akar síelni, ne ide jöjjön szerintem. Bár a 11-es piros/fekete pálya volt sportosabb. Az egész hosszú, jó lejtéssel, egész széles. Egyébként kellemesen eltölteni egy napot a családdal tökéletes.

2 db közepesen modern 4 üléses és rengeteg tárcsás, csákányos van a terepen. Csákányosból van szuper érdekes mindkét irányban húzó is ... :-)

Mi a 11-es pálya tetején ebédeltünk. A szlovén fehérkolbász káposztával
nem volt rossz, de inkább érdekes mint felejthetetlenül finom. :-)
IMG-20200228-120545056.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.