Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Val di Fiemme

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Graham Hill
46 élménybeszámolót írt
46
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Val di Fiemme
2014.02.09. 10:44
Üdv!
Február 1-8 között hét napot töltöttük kis csapatunkkal Cavalese-ben immár második alkalommal.
Épp 20 éve síelgetünk együtt de ennyire balszerencsések még sohasem voltunk.
Rábafüzes-Graz-Klagenfurt-Lienz-Bressanone-Bolzano útvonalon mentünk. Körmendnél belefutottunk az ónos esőbe ami egészen Klagenfurtig öntözött bennünket és a többi autóst. Talán ha 60-70 km/h tudtunk gurulni de sokszor volt dugó.
Lienztől a 100-as úton haladtunk tovább és az előző napokban esett méteres havat takarító gépeknek köszönhetően egész jó tempóban.
Itt szeretném megjegyezni, hogy kis hazánkban ennek a hónak a fele is elég lenne, hogy kitegyék a határokra a ZÁRVA feliratú táblákat! Ezek a nyavalyás Osztrákok és Olaszok pedig eltakarították. DE! Nem csak az útról, hanem a mellette fekvő kerékpár útról is!!!
Bolzano -nál érdemesebb az A22 autópálya helyett a SS 12 úton menni, mert az egyik alagútban dolgoznak és hatalmas forgalmi dugó van.
Cavalesebe érve szakadt az eső de még volt annyi hó, hogy elképzelésünk legyen mennyi esett az előző napokban.
Trunka-Lunka hotelben volt a szállásunk ami 100 m-re van az Alpe Cermis felvonótól. Vasárnap reggel még mindig zuhogott de a jegypénztárban azt mondták, hogy fent havazik és a pályák jók. Így is volt. Sajnos csak a felső pályákon havazott, lentebb némi köd és szitáló eső, alul szakadó eső.:( Szerdáig ez nem is változott.
Vasárnap este az egyik barátunk rosszul érezte magát. Elvittük a cavalesei kórházba ahol azonnal elkezdték a különféle vizsgálatokat. EKG, szív ultrahang, vérvétel...őszinte tiszteletem az orvosoknak és ápolóknak. Volt ott sérült orosz kisfiú, dán lengyel..és ki tudja miféle náció képviselője.
Az úgynevezett Uniós kártya elegendő volt bár mindig kötünk biztosítást is ami nem volt hiábavaló, bár eddig a 20 év alatt egyszer vette igénybe egyik társunk.
Szerdán és csütörtökön ragyogó napsütésben élveztük a jól kezelt pályák adta siklás élményeit.
Aztán mintha valaki megunta volna, hogy végre együtt a csapatunk miután kiengedték a kórházból a barátunkat, jött az újabb rossz hír. Egyikünket valami elmebeteg hátulról legázolta és ott is hagyta!!! Sajnos pont akkor csak ketten voltak a 12 éves fiával aki csak azt látta, hogy egy zöld dzsekis valaki volt a tettes. A társunk nem tudott lábra állni. A hegyi mentők pillanatok alatt megérkeztek, elkerítették a helyszínt és profi módon beemelték a " gondolába". Helikopter -kórház..már megint.:( Medence repedés.
Erősen gondolkodom egy sisak kamera beszerzésén ilyen esetekre. Igaz nincs sok esély elkapni egy ilyen vadbarmot ha már levegyül a tömegben de több a semminél.
Pénteken újra elkezdett esni a hó de most már lent a völgyben is. Szombat reggelre elállt és legalább a hazafelé vezető úton kegyes volt hozzánk az időjárás.
Remélem az utánunk érkezők jobb körülmények között síelhetnek az egyébként csodálatos pályákon.

(próbáltam képeket csatolni de tömörítés után sem sikerült)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.