Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Dolny Kubin - Kubinska hola
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Pension ADAK
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
rsebi
80 élménybeszámolót írt
80
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Dolny Kubin - Kubinska hola
2020.01.12. 23:07
Ebben a szezonban eldöntöttem, hogy újabb egynapos szlovák síterepeket próbálok ki, elsőként erre a síterepre esett a választás, így szombaton meg is látogattuk.

Eskipass:
Nekik is van eskipass szolgáltatásuk, így előző nap este meg is vettem a bérletet. Angolul egész jó útmutató van hozzá, bár pár helyen kellett a fordító, mivel maga a jegyvásárlás csak szlovák nyelven érhető el. Regisztrálni viszont nem kell és akinek nincs kártyája az is tud venni. (csak két eurót felszámítanak) Postázni nem postáznak, helyben az átvevő ponton lehet a kártyához hozzájutni az e-mailben kapott QR kód segítségével. Tényleg így is volt, odamentem és minden gond nélkül pár másodperc alatt legyártotta a gép a kártyát.

Utazás:
Budapest központjától kereken 4 óra (ebbe azért 5 perc pihenő belefért) 4:25-ös indulással 8:25-re értünk oda. Az út szokásos szlovák főútvonal, gyakorlatilag E77-en kell végigmenni, aztán Alsó Kubin központon át fel a szerpentinen. (viszonylag jól ki is van táblázva)

Megérkezés és első benyomás:
Hát a parkoló lehetne egy fokkal jobb is. Vagy fel kéne murvázni vagy leaszfaltozni, de végül is a célnak megfelel. Időben érkeztünk, így nem volt probléma a helyhiány.

Átvéve a kártyát egyből szembesültem a hosszú széles pályákkal, már akkor éreztem, hogy ez egy jó nap lesz. További jó hír volt, hogy nem láttam tömeget. A lift beszállása előtt a képernyő figyelmeztetett, hogy már csak 6 óra XX perc van hátra a mai napból. -> Hát akkor csúszunk gyorsan gondolat fogalmazódott meg bennem. :-)

Liftek:
Két egysebességes behúzószalagos ülőlift és vagy 5 golyótányéros van. Az ülőszékesek sebessége teljesen rendben volt, minőségük átlagos. Az alsó ülőlift kiszállójától le kell csúszni vagy 200 métert a felső lift beszállójához. Kiszállók valamelyest jegesek voltak, amit nem nagyon próbálták orvosolni. A tányéros pedig kollégám elmondása szerint nem volt barátságos.

Pályák, hóhelyzet:
Alapjában véve nagyon széles és hosszú 2-3 km-es pályák vannak, egyenletes meredekséggel (2-3 letörés azért van). Föntiek kellemes pirosak, lentiek kellemes kék(ek). Kifejezetten jókat lehet rajta csúszni, tényleg nagyon élvezetes. Van erdei pálya is (4km-es), amiben azért vannak emelkedők és szinte vízszintes részek is, azt annyira nem élveztem.
Ezt a remek adottságot azért csorbította a jelenlegi hóhelyzet, még jó hogy egy héttel korábban esett 30 centi, mert az életmentő volt. Nagyon kellett. A hó fagyott volt a pályán kívül nem igazán lehetett menni. A fenti részen vigyázni kellett a jegesedéssel. Az alsó részen pedig kásás volt pár helyen barna foltokkal, de ezek nem okoztak gondot, mert volt bőven hely a pályán. Csak kis mértékben buckásodott, de ez sem volt zavaró.

Egyéb:
Ami talán még fontos, hogy nem volt sor, talán egyszer kellett két percet várni az alsó ülőszékesnél.
Van egy köteles átcsúszó a sípálya felett, ami télen is működik.
A fenti hütte igen barátságos kis hely, jó árakkal.
A központban van egy Euronet-es ATM is.
A lenti WC tiszta, de azért a szocreálos állapot szembetűnő.

Összegezve:
Nagyon megérte ide eljönni főleg, hogy a napijegy webshopon keresztül csak 27 euró volt. A síbérleten az áll betűkkel és szimbólumokkal, hogy "I love Kubniska",(hópelyhes szívecskével) és tényleg :-). Vissza fogok jönni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.