Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Valfrejus
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ramiboard
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Valfrejus
2008.12.26. 18:09
Mi tavaly március elején voltunk itt. A legelső házban szálltunk meg a faluban. A szállásról annyit kell tudni, hogy 2 lift van benne, de csak az egyik megy a 10.-ik, a másik csak a 8. emeletig jár, ami sokszor okozott "bonyodalmat" (természetesen a mi szállásunk a 10.-en volt.:)
Kiírás semmi nem volt, azt se tudtuk melyik a lépcsőházhoz vezető ajtó, ahol le lehet gyalog is menni. A liftekre persze állandóan várnunk kellett, reggel is este is...
Voltam már korábban is Franciországban ilyen magas épületben, és ott is ugyanilyen "labirintus" volt. Tűz esetén tuti halál!!!!!
Egyébként tűrhető volt, eltekintve attól, hogy kezdésnek a terasz ablakon hatalmas repedés volt, ami már meg volt ragasztva, gondolom ha nem szólunk a kauciónk is egyből ugrik.
A pályákról annyit, hogy lent azt hittem, hogy itt már nyár van, nagyon meleg volt és tiszta fű volt minden, a pályákon csak foltokban volt hó. Szerencsénkre 2 nap múlva el kezdett szakadni, lett kb. 30 cm szűzhó. A freeride-terep elég jó, bár lehetne ötször ilyen hosszú. :) Nem nagyobb, mint Szlovákiában a jobb helyeken találhatóak (Csorba-tó, Jasna).
A csúcstól lekanyarodó pálya brutálisan szar, fej nagyságú szikladarabokkal tarkítva, azon felül nagyon buckás a pálya. Természetesen itt hóágyú nincs, mivelhogy túl magasan van.
A lankásabb részek tűrhetőek, a lenti pályák közül ami nincs lezárva, azon térdig érő buckák vannak, és ott csak ökölnyi nagyságú sziklák vannak. 10 napos ottlétem alatt egy ratrakot sem láttam, valószínű, hogy nincs is ott ilyen.
Akit érdekelnek a bunkerok, azok vannak ott bőven! Ez az egy pozitívuma a helynek!
A boltról annyit, hogy iszonyat büdös van benne, de amúgy aránylag jól felszerelt.
A felvonóknál tömeg nincs, bár így utólag ezen nem is csodálkozom..
Egyik nap átmentünk Val Thorens-be, Franciao. "legnagyobb síparadicsomába". Gondoltam, de jó lesz végre! Váltottunk valamiféle pótjegyet, ami Val Thorens egy részére volt jó. Ezzel nem is lenne gond, és a hegyek gyönyörűek, 3200 m-es csúcsok, hihetetlen kilátás és hihetetlen mértékű tömeg, és hiperbunkóság!! Még mondja vki a szlovákokra, hogy bunkók!!!
Az első baromság, amivel találkoztam Franciaországban, hogy a snowboardot csak a lábamra csatolva lehet felvinni. Akkor gondoljátok el, hogy az egy órás sorban állás közben hány ember állt a sílecével a deszkámon, és hány vénasszony és vénember (természetesen franciák) lökdöstek jobbra-balra...
A pályákon is hatalmas tömeg volt, lehetelen volt jó tempóban lecsúszni, EGYFOLYTÁBAN eléd kanyarodtak!!
Ezenkívül a pályák aránylag jók, igaz 90%-ban feketék (ezek pedig állandó jelleggel buckásak és friss hó kb. 10 percig van rajtuk).
A pályák egyébként nagyon hosszúak!
A többi felvonónál is nem kis tömeg, mindig.
Idén is Franciaországba megyünk - ezek ellenére -, de ígérem ha idén is szar lesz, oda többet soha nem megyek!!!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.