Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Valfrejus
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Valfrejus
2010.02.07. 21:10
Hát voltam! Nem volt nagy élmény pedig a társaság nagyon jó volt (és az itt leírtak tükrözik az ő véleményüket is). Elöljáróban kiegészíteném a Síelők.hu információját! Csak 1 kabinos felvonó van.
Ami tetszett: - a táj, - a kabinos felvonó, az E-F felvonó kiszállójánál található kocsma
Ami nem tetszett: - a többi
Amit eddig rosszat leírtak, az mind igaz és ez még nem minden. A térképen látható 5 és 7 pálya csak azért fekete, mert soha nem megy végig rajta ratrak. A meredeksége szerint inkább pirosba sorolnám Az 5 ráadásul igen szűk, néhol kevesebb, mint 10m a szélessége. A 7-es mivel nem kimondottan északi fekvésű nagyon jeges. Nincs is rajtuk tömeg. A kezeletlenség vonatkozik a 8-9 pályákra is. A 8-as pálya a felvonó előtt és alatt inkább kékeszöld. Borddal nem szabad megállni útközben, mert nem tudsz elindulni. Az 1-2-10-11-12-13 pályák élvezhetőek - már ha kezelik, és nincs kicsúszkálva, kijegesedve, mert az előttem szólóknak igazat adva az itteni ratrakosok nem a pálya karbantartásában élik ki munkamániájukat. A 4-es pálya egyes szakasza igen lapos, inkább zöld. A 3-as csak vállban izmos síelőknek való. A 16-s egy kellemes hosszú síelőknek való pálya. Bordosoknak nem javaslom. Két pont kivételével végig lehet rajta csúszni, de nagyon sok az egyirányú terhelés.
A felvonókról: Két modern felvonójuk van. A C jelű kabinos és a D jelű 6-os ülős. Az E-F egy felvonó csak középen kell kiszállni nincs lábtartója ezért - amellett, hogy lassú - hihetetlen kényelmetlen. Hasonló az A jelű szintén igen lassú 4-es felvonó, 1-58 nincs lábtartó. Itt viszont jó buli kiszámolni, mikor csekkoljak, hogy pont az 59. székbe üljek. 59-83 van lábtartó. Tudom hogy most sokan humoreszknek fogják tekinteni az írásomat, de igaz!!!! a B felvonónál péntek-szombat, az A felvonónál szombat szünnap. (Mint egyes labanc kocsmákban a hétfő ruhetag)

Egyéb: A boltban tényleg büdös van, viszont valóban jól felszerelt. Meglepődtem hogy nincs a faluban pék. Kenyeret vagy a Sherpa-ban veszel, vagy az egyik kocsma erre kialakított pultjánál. Ezen csak meglepődtem, azon viszont elcsodálkoztam és megdöbbentem, hogy nincs ügyeletes orvos, nincs orvosi rendelő. A parkolókat ottlétünkig nem takarították. Katasztrofális a 20-30 cm összejegesedett havon csúszlálni

A végére hagytam a desszertet. Kiválló freeterepei vannak. A 16-os pálya felső szakaszától kiindulva rengeteg szűzhavas területet lehet találni. S bár a pályák nagyobb része élvezhetetlen, aki szereti a pályán kívüli csúszást, itt talál megfelelő terepet. Sajnos friss hó csak az utolsó napon esett, de a szűzhavas területek addig is nagyon jók voltak
Valfrejus-1-007.JPG
imgp0986.jpg
imgp1019.jpg
imgp1036.jpg
imgp1044.jpg
imgp1098.jpg
imgp1144.jpg
imgp1153.jpg
imgp1155.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.