Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Snowland - Valcianska Dolina
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Trailrider
306 élménybeszámolót írt
306
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Snowland - Valcianska Dolina
2016.02.01. 10:33
Eredetileg Skalkára akartunk menni sífutni két napra, majd ez egy napra zsugorodott a hóréteg zsugorodásával egyenes arányban, végül le is mondtunk róla, mert ott most versenyt is rendeztek, így nem maradt volna használható pálya.
Tibb írt, hogy még nem járt a Valcsai-völgyben, kipróbálná. Ez nincs is messze az eredeti célpontunktól, a hóadatok és a webkamera is bíztató képet mutattak, nekivágtunk.
Kezdjük az árakkal: ma már alig van olyan síterep, ahol 17 petákért vehetsz napijegyet, ezért az összegért egy jól kezelt kis pályát raknak alád a szomszédok. Nem voltak illúzióink, az egy hete tartó felmelegedés és az éjszakai kifagyás miatt természetesen közel-távol minden természetes hó elolvadt, de a pályán valóban megvolt az 50-60 centi, kövek sehol, kivétel az egyik felvonónyomban, de az könnyen kerülhető volt. A széles lenti pályák alsó része nagyon lapos, a teteje jó esésű piros. Érdekes, hogy bár a nap egyformán sütötte, a bal oldali piros kemény maradt, a jobb oldalit szétfékezgették és már du. 1-körül formás kis buckákkal volt tele széltől-szélig. A felső, hosszú pálya, amit egy ülőfelvonó szolgál ki, szintén kellemes, de a nagy letörése végig árnyékban maradt, gyakorlatilag betonkemény felszínnel. Deszkával nem volt egy élmény, de léccel ok, a pálya többi része élvezetes volt.
Szóval Valcianska Dolina a katasztrofális hóhelyzet ellenére hozta az elvárhatót, sőt annál többet is. Visszamennék megnézni, milyen, ha természetes hóból is van a terepen bőven.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.