Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Snowland - Valcianska Dolina
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
rsebi
80 élménybeszámolót írt
80
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Snowland - Valcianska Dolina
2020.01.19. 22:20
Tegnapi nap újabb állomáshoz érkeztem az egynapos felfedező túrám során. A hóviszonyokat figyelembe véve, most erre a terepre esett a választás.

Utazás:
Besztercebánya után el kell menni balra Martin felé, az út 20 km-en keresztül szerpentines (rosszabb mint Donovaly felé). Leérve a hegyről Martin felé az út teljesen jó, viszont aggodalommal töltött el, hogy csak a messzibe láttam hegyet. 15 km után letérve a főútról és vagy 3 település után a GPS végre elvezetett Snowland kapujáig. Bp.-ről 3 óra 45 perc volt az út. (9-kor nyitnak)

Első benyomás:
Hát ez lenne az. Aha. Meglátjuk. Gondolatok fogalmazódtak meg bennem. A központ első ránézésre modern, újszerű apartmanokkal tűzdelve. Parkoló hely volt bőven, a későn érkezőknek csak jeges sáros. Buszoknak külön parkoló, érkezésemkor is érkezett két iskolás busz. Eshop nem működik a honlapukon, így helyben 10 perc várakozás után tudtam megvenni a jegyet. A pénztáros nem tudott angolul.

Lift:

Délelőtt 5-10 perces várokozások alakultak ki az ülőszékes aljánál. A lift egyébként egysebességes behúzószalagos újabb típusú és párnázott volt. Eleinte a sebességét lassúnak találtam és többször meg is ált, azonban délutánra már javult a helyzet. A tányérosokat a kisiskolások serege használta szorgosan.

A pálya:
Mert, hogy lényegében egy van. Közepénél van egy kettéválás. Méreteit tekintve: hossza másfél kilométer, szintkülönbsége 300 méter. Ez még így jól is hangzik, azonban rontott az értékén, hogy a lankás és a meredek részek egymást követték, illetve, hogy a pálya középső részénél kifelé döntött. Hó egyébként bőven volt a pályán. Nap végére a meredekebb részek buckásodtak és elkezdtek jegesedni is. Azonban az utolsó meredek rész az ülőszékes beszállójához közel, egész jó állapotban maradt még nap végére is.

Humno étterem:
Jó hír, hogy az étterem honlapja fent van az interneten allergénekkel együtt, így más érkezésemkor tudtam, hogy mit fogok választani. Az étterem nagyon modern szép és hangulatos, valamint még egy múlt század eleji sífelszerelést is meg lehet csodálni. Nagyon jól főznek és a kiszolgálás is gyors valamint az árak is rendben voltak. Negatív, hogy alig lehetett ülőhelyet találni (3-szor mentem vissza) továbbá, hogy a pincér sem tudott angolul. Van mellette egy hasonlóan újszerű bár és egy büfé is.

Összegezve:
Végső soron nem nyerte el a tetszésemet ez a síközpont. Mindent egybevetve nem gondolom, hogy vissza fogok jönni, hiába került a síbérlet csak 23 euróba. Családosoknak talán jó választás lehet.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.