Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Les Orres
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
zizi
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Les Orres
2013.01.20. 19:36
Ígértem egy összefoglalót. Jan 12-19 turnust töltöttük Les Orres-ban.
Autóval Szlovénia felé 4 rövidebb megállással 14 óra alatt jutottunk ki, 120-as átlaggal. Az 1250 km-es szakaszon az autópálya díj oda-vissza 85 euro+magyar szakasz.Alapvetően két kupacban helyezkednek el a szállások, 1650 m-en és 1800 m-en, utóbbiak újabbak és elvileg tágasabbak is.A két telep között síbuszok is járnak.
A Balcon des Airelles-ben aludtunk, négyágyas appartmannokban.Ez volt az elérhető legolcsóbb megoldás(szállás+bérlet 46eFt), de mindenki elégedett volt vele. Méret a szokásos franciás, 1 nappali+fürdő+háló.A bútorok jól használhatók és pár évesek, konyhai berendezések működtek, felszereltség és komfort az átlagnál jobb. Nyolcan voltunk barátok, s hol az egyik, hol a másik app-ban vacsiztunk, reggeliztünk - simán elfértünk nyolcan is.Egy nagyobb pesti társaság az utca túloldalán lévő Parc des Airellesben kapott szállást, ami nagyon hasonló.Egy cég, elég egyformák.
A két háznak közös wellness részlege van, ami egy nem túl tiszta agyon klórozott vizű medencéből és egy három személyes szaunából áll(amiben 8-nál kevesebben sosem ácsorogtunk)Van jakuzzi is, de az nem működött.
Free wifi a Parc des A. recepciójánál működik.
Sherpa és Supermarché is pár percnyire.
A szoba átadás-átvétel meglepően flottul működött. Már fél kettőkor átvehettük, s reggel 9-kor le is tudtuk adni, semmibe sem kötöttek bele.

Pályákat szépen karban tartják, túl sok hó nincs rajtuk, ami van az elég kemény, de csak kevés helyen jeges.A hóágyúk mennek, a nagy kupacokat esténként rádolgozzák a pályákra. Kevesen voltak, a fenti részeken csak lézengtek a sízők, sorállás még a forgalmasabb idősávokban sem jellemző.Kár, hogy egyik felvonón sincs buborék, s kabinok sincsenek. Csak teljesen nyitott négyes-hatosülős székek, pár korongos.Elég hűvös volt, többször -10,-15 elkélt volna egy kis szél elleni védelem felvonózás közben, főleg a lassabbaknál, melyeknek 10 perc a menetideje.A hütték elfogadható áron csapatják, de élelmiszerboltból is van épp elég.
A síkölcsönzés olcsó. 12euro/nap.
Tök jól sikerült a hét, egyedül csak a nyitott ülős felvonókat kifogásoltuk.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.