Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Les Orres
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Les Orres
2016.02.23. 22:50
Mivel idén harmadszor fogunk visszatérni Les Orres-ba, írnék pár gondolatot az eddigi két utunkról.
Március végén voltunk eddig kétszer, idén március elején megyünk, remélem, számítani fog a két hét különbség, kicsit talán jobbak lesznek a pályák.
A 2014-es síhetünkön tökéletes pályákon síelhettünk, talán az utolsó napon, péntek délután olvadtak egy kicsit az alsóbb pályák, kb. 2000m alatt, de mivel majdnem április volt, szerencséseknek éreztük magunkat, úgy gondoltuk, az volt az utolsó jó hét, az utánunk érkező turnusnak már messze nem voltak ilyen jó körülményei.
2015-ben már kicsit rosszabb volt a helyzet, a 6 napból 3 napon erősen olvadt, nemcsak lent, hanem kb. a terep 2/3-án, az utolsó napon nagyon kemény, megfagyott pályák fogadtak minket (az előző nap megolvadt pályái szinte jéggé fagytak reggelre). Mindkét évben sokat sütött a nap.
A síterep egyébként nekem nagyon szimpatikus, ellenben az előző hozzászólókkal én nem untam meg. Az összes pálya nyitva volt végig, a Grand Cabane az alsó kanyarig tökéletes, ott tényleg beszűkül, enyhébb időben a szikla melletti szűk rész köves is lesz. Rengeteg nagyon jó piros pálya van, aki ezeket szereti és nem jelent gondot egy megszokott, jól kezelt piros pályán többször lejönni, az élvezni fogja az egészet.
Vannak hibái is. Nincs túl sok kék pálya, aki a zöldet kinőtte, és egy szinttel feljebb lépne, annak a pályarendszer bal széle felé kell vennie az irányt, ott talál 2 kék pályát (Cretes, Cairn) 2100-2700m között és kettőt ez alatt (Champ Lacas felé), de mi ez utóbbiakat nem nagyon néztük meg, mert ott már nagyon olvadt.
Ami még nem tetszett, az a Coqs pálya, amit a térkép szintén kékkel jelöl, de ez egy keskeny átkötő út, ami gyorsan kibuckásodott és a gyakorlott síelők ezerrel előzgették a mi kezdőinket, amitől azok frászt kaptak. Ezt a részt nem is nagyon lehet kikerülni, mindenki erre megy át, ezért is romlik gyorsan a minősége.
Még egy hiba: a 3db 2700m-es csúcs közül kettőre csak húzós felvonóval lehet feljutni és piros pályán lejutni, így a kezdők részére ez nem jöhetett szóba.
Minden más szempontból tökéletes, széles, jól kezelt pályák, semmi tömeg, semmi sorbanállás (max. reggel 9-kor 1-2 perc alul). 3db fekete pálya van, kezeltek, nagyon jók, a Horrible-nek kiváló a lejtése. A 3db középső lift (alulról a Prélongis, középről a Fontaines és a Pousterle) gyorsíthatós (TSD) 6ülős, ezekkel nagyon jól lehet forogni a hozzá tartozó részeken.
Mindkétszer a Bois Méan 1800m-es részen laktunk, a Balcons és Parc des Airelles-ben (az előbbi 10m-re, utóbbi 0m-re van a pályától), tökéletes pályaszállás mindkettő.
Bármikor szívesen visszatérek ide, jó időjárás esetén nagyon jó választás kezdőknek (zöld pályák) és haladóknak (piros pályák).
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.