Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ukrajna
Bukovel
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Schlosser
82 élménybeszámolót írt
82
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bukovel
2019.01.05. 10:33
Szia mrelod!

Sajnálom, hogy összességében negatív élménnyel jöttetek haza Bukovelből, de engedd meg, hogy néhány ponton reagáljak a hozzászólásodra:

HATÁRÁTLÉPÉS
Egész évben (és egész téli szezonban) a szilveszteri időszak a legterheltebb mind a határ, mind a sípálya szempontjából. Sajnos amikor jöttetek vissza, akkor beleestetek abba a tömegbe, akik az ünnepeket otthon töltötték és január elején visszaindultak dolgozni Nyugat Európa felé, ezt pedig nem tudták a határok kezelni, mindenhol nagy sorok voltak, mi egy másik határon 4,5 óra alatt jutottunk át.
De szilvesztertől eltekintve az átlagos határátlépési idő kifele és befele is 1 óra körül szokott lenni.
Csúszópénzt kizárólag a román-ukrán határ ukrán részén kérnek, de nincs rá szabály, hogy hol és mennyit, ha mondja, hogy káfé, tradícija, akkor kezébe kell nyomni 20 UAH-t és kész. Tőlünk útlevélbe rakva sosem kértek. A magyar-ukrán határokon pedig egyáltalán nem kérnek.

UTAK
Igen, ezt én is mindenkinek javaslom, hogy világosban érjen oda. De idei évre egyébként a korábbiakhoz képest sokat javult a helyzet, ha Beregsuránynál vagy Tiszabecsnél léptek be Ukrajnába, akkor egészen Husztig új az út, és Rahótól is teljesen jó. Vannak viszont szakaszok, ahol nagyon észnél kell lenni, sötétben a kátyúkat és az út mellett sötét ruhában, kivilágítatlanul sétáló embereket is nehezebb észrevenni.

ANGOL TUDÁS
Itt is csak azt tudom mondani, hogy az előző évekhez képest nagy fejlődés van, mert 5-6 éve még minden csak cirill betűvel volt kiírva, az információs táblák is, a sípálya bemondójában is csak ukránul beszéltek... Most már kint van minden angolul is. Lehet még olyan helyeket találni, ahol nem fognak beszélni angolul, de egyre többen tudnak. Hüttékben is, kölcsönzőkben is, bérletpénztárakban is.

SORBANÁLLÁS, SÍKULTÚRA
Ez jogos, tényleg nagyon messze vannak még az elfogadhatótól, de évről évre itt is érezhető a javulás. A szilveszteri időszak után pedig már lecsökken annyira a tömeg Bukovelen, hogy sorban állni szinte nem is kell, így kevésbé lesz zavaró, hogy rámennek a lécedre... De a pályán tényleg nekünk kell jobban figyelni!

ÁRAK
Itt is nagy változás van a pár évvel ezelőtti viszonyokhoz képest, de sajnos nem jó irányba. Néhány éve még bárhova beülhettél, biztosan sokkal kevesebbet fizettél egy hüttében, mint Ausztriában, Olaszországban vagy akár Szlovákiában vagy nálunk. Most ez már nem teljesen igaz, vannak hütték (főleg azok, amelyeket a sípálya üzemeltet), ahol pofátlan árakkal lehet találkozni.
Van hütte, ahol 165 UAH egy 0,5l Heineken, ez ~1.700 Ft. De szerencsére vannak még normális árazású hütték, ahol 50-60 UAH-ért ugyanúgy tudsz venni rendes helyen egy korsó sört, vagy 65 UAH-ért nagyon finom helyi kézműves sör is kapható. Van olyan hely, ahol 32 UAH (350 Ft) egy leves. Ukrajna legjobb pizzériája is itt van, szintén nincs elszállva árakkal, mert 1.600 Ft-nak megfelelő hrivnyáért kapsz fatüzelésű kemencében sült pizzát.

Összeszedtük a travelbukovel.hu oldalon, hogy melyik helyeket érdemes becélozni, ahol jó a minőség és az árak is elfogadhatók, indulás előtt érdemes átlapozni:
http://travelbukovel.hu/programok/

üdv,
Schlosser
travelbukovel.hu
Előzmény: (mrelod 203035)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.