Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ukrajna
Bukovel
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
rtom
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bukovel
2019.02.01. 22:43
Sziasztok,

január 23-tól töltöttünk a családdal Bukovelben 4 éjszakát, röviden összefoglalnám az élményt:
- Miskolc - Csengersima - Máramarossziget - Bukovel útvonalon mentünk, Csengersimánál van egy meglepően rossz 20 m-es szakasz, a románoknál problémamentes volt az út (hó és majdnem kátyúmentes). A határ ukrán oldalán a területre belépésnél kapunk egy cetlit, miután kiálltuk a sort, és átvizsgálták mind2 ablaknál a papírokat (útlevél, forgalmi és KGFB zöldkártya), kapunk 2 pecsétet, ezzel engednek ki. Mind2 irányba kb 1 óra volt az átjutás. Nem jattoltunk sehol, de nem kötekedtek.
- Az ukrán oldalon az utak minősége Aknaszlatinánál a legrosszabb, Bukovel felé haladva egyre jobb, de sok helyen a semmiből bukkan elő egy kátyús szakasz, nagyon észnél kell lenni.
- Rahón útba esik egy supermarket, ott érdemes megállni bevásárolni, Bukovelben magasabbak az árak.
- a szállásunk a leírás szerint 150 m-re volt az 1-es felvonótól, de az max légvonalban volt meg, a kb 300 m-es séta bakancsban, síléccel a kézben nem esett jól, így inkább a hegyen töltöttük az időt :-)
- a síbérlet kapcsán azt olvastuk, hogy a napi bérlettel lehet este is síelni, de sem napi teljes áru, sem a reggel 9-ig kedvezményesen áron vásárolható napijegyre ez nem igaz, csak a min. 2 napos esetén. Én személy szerint szeretek sokáig aludni, így a délutános jegy jött be, az 12-től érvényes fél 8-ig.
- a síterep nekem nagyon tetszett, pár felvonó kivételével (5-ös kerülendő!) viszonylag gyorsan sorra lehet kerülni, változatosak a pályák, a többség fákkal övezett.
- Az ukránok között sok a bátor, a fekete pályán többször találkoztunk háton csúszó kollegával, illetve a freeride pályán kétségbeesetten álldogáló síelővel, de ezek veszélytelenek, ellentétben a síoktatót hátulról nagy sebességgel letaroló vadállattal, ezek miatt a fekete pályák környékén érdemes körültekintően közlekedni.
- helyi kajáldák közül próbáltuk a Felicita-t, a Borzo Varenyiki-t és a szállodánk éttermét, mindenhol finom ételt kaptunk, és az árak sem szálltak el (átlag 10ezerből kijött egy vacsi 4ünknek)

Én személy szerint tervezem a visszatérést jövőre.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.