Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ukrajna
Bukovel
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
illolnorka
1 élménybeszámolót írt
1
5 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bukovel
2019.03.08. 12:22
Sziasztok,

Február 23-március 02 között voltunk Bukovelben síelni. Románián keresztül mentünk 2 autóval, az ukrán határon két helyen "vámoltak" meg, egyszer regisztrációs díjként kérték (1000Ft kb), másodjára a kocsiba behajolva kávépénzt kérve (1000Ft kb), az sem volt baj, ha forintot adtunk neki.
Az út a határ után a legrosszabb, telis-tele kátyúval, de Bukovelig folyamatosan javul.
VISZONT!!!
Bukovel előtt 13km-el, 2 megye határán van egy 0-24 órás Ellenőrző Áteresztő Pont, 17:30 körül értünk oda, egy alig észrevehető, Stop Kontroll tábla van kirakva. Mi csak lelassítottunk, egyből meg is állítottak. Papír ellenőrzés után elvitték a Páromat 20 percre, mint kiderült, kamu szondát fújattak vele, és úgy, hogy SEMMILYEN alkoholt nem ivott (nem szed gyógyszert, nyilvánvalóan drog hatása alatt sem állt, nem használt olyan fogkrémet stb.) 0,34 ezreléket mutatott a szonda. Ez olyan mintha délután 2kor ivott volna 2 erős sört.
Előkeveredett közben egy tört magyarsággal beszélő cseh kolléga is, vele folytatták tovább a beszélgetést. Onnan indult az alkudozás, hogy 1500 euró, feljelentés, bíróság, jogsi bevonás. Kérte a párom a vérvizsgálatot, erre közölték vele, hogy ez itt nem úgy működik, csak akkor van vérvizsgálat, ha ő okozna balesetet. Közben kiderült, hogy a Párom is régebben a rendőségnél szolgált, ezekután tesztelni kezdték, hogy vajon igaz-e. Körülbelül 20 perc szondázás/beszélgetés/alkudozás után kiküldték, mert egyeztetniük kellett, hogy elfogadják-e a 200 eurónyi összeget, amit a Párom felajánlott, hogy ennyit tud fizetni. Mikor visszahívták, közölték, hogy elengednek minket fizetés nélkül.
Akikkel mentük már nem voltak ilyen szerencsések. Két nap után visszamentek Rahóba vásárolni, a 2 éves kisgyerekükkel, természetesen őket is megállították. A felállás itt is ugyanaz volt. Igazoltatás, Apukát, (aki teszem hozzá, magasabb rangú katonaként szolgál itthon!!!!) elvitték, kamu szonda fújás, nála 0,24 ezrelék lett az „eredmény”. Ugyanúgy elkezdődött az alkudozás, és annak ellenére, hogy megmutatta a szolgálati jelvényét is, legomboltak róla kb, 85 ezer forintot. Jó volt nekik minden, forint, euró, hrivnya.
Ezekután kicsit félve indultuk hazafelé kora reggel, nem is véletlenül. Meg is állították a másik autót megint, itt is volt egy magyarul beszélő kolléga beosztva, de akikkel együtt utaztunk Barátunk már kolléga megszólítással indított, így pár perces beszélgetés után, tovább engedték őket.
Nem tudom, hogy más is tapasztalt-e már ilyeneket, egyik fórumon sem olvastam ilyenről, de engem teljesen váratlanul ért ez a fajta igazságtalanság. Tudom, hogy más világ, és úgy álltunk hozzá, hogy kaland, de akkor is.
Pár kellemetlenséget leszámítva, jól éreztük magunkat, a pályák jók voltak, főleg a hegyi pályák, mondjuk én nagyobb „hütteéletre” számítottam, azért nem lehet összehasonlítani egy francia hüttével.
Sorban állási kultúrájuk nulla, volt, hogy egyszerre hárman álltak a lécemen, és ha lát egy 20 centis részt az ukrán azonnal benyomja magát oda, aztán néz értetlenül, hogy nekem mi a bajom, amikor kifejezem nem tetszésemet az ügyben😊
Kevés olyan emberrel találkoztunk, aki valóban értett angolul, főként ment a mutogatás kézzel-lábbal.
A szállodánk nagyon rendben volt, hatalmas volt a tisztaság, egyébként máshol is ezt észleltem. Nagyon finomakat vacsoráztunk a szállodánk éttermében, jó áron.
Nem bántuk meg, hogy itt síeltünk lehet, hogy még visszafogunk térni, de következőleg nyugatra kalandozunk 😊
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.