Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Folgaria - Lavarone

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
eolga
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Folgaria - Lavarone
2008.02.26. 17:51
Élménybeszámoló Olaszországból, Folgaria síterepről (Trento tartomány)
febr 16-23

Utazás: a Brenner-hágón keresztül oda felé 9 óra, visszafelé 11 óra alatt jöttünk. Visszafelé az autópályán Salzburgig állandó dugókba jutottunk. Nem volt baleset, de rengetegen voltak a pályán.

Pályák: 60 km-es a pályarendszer, főleg kék és enyhe illetve közepes piros pályákkal. A hivatalos oldal 150 cm havat írt, de ez nem volt igaz. Szerintem 50 cm-nél nem volt több, de a pályák szépen karban voltak tartva. Pedig nagyon meleg volt, a végén már árnyékos pályákat kerestünk. Első nap jeges északi szél fogadott minket, de a többi nap hétágra sütött a nap. A pályarendszer kisebb részekre tagolódik, de szépen átsíelhető mind, kék erdei pályákkal kapcsolták őket össze. Mi 6 napra voltunk és a végére már egy kicsit unalmas volt, már többet napoztunk és hüttéztünk. Szerintem 4-5 nap intenzív síelés elég erre a terepre. A bérlettel még át lehetett volna menni Lavaronéba. Viszonylag kevés külföldi szót hallottunk. Úgy vettük észre, hogy Folgaria elsősorban az olaszok között ismert. A hosszú, széles kék pályák miatt ideális családi síhely.

Síbérlet ár: 125 euro (mi csoportos árként kaptuk)

Hütte árak: Ausztriához képest jóval olcsóbb volt. Kávé: 1 e, kapucsinó: 1.5 e, forralt bor: 2e, bombardino: 3.3e, szendvics: 3.5 e.

Szállás: Hotel Residence Golf. Pályaszállásként tudtuk, de sajnos nem volt egészen az. A szállás és a pálya között volt az úttest és a parkoló. Tényleg közel volt, de nem tudtunk hazasíelni, gyalogolni kellett a felszereléssel. Maga az apartman szép volt, új, de a konyhája nem túl jól felszerelt. Csak a legszükségesebbek voltak. Az apartmanok négy személyesek voltak és két fajta elrendezésű volt: a hagyományos: egy hálószoba és egy nappali kihúzható ággyal illetve belső kétszintes: ami nagyobb volt és tágasabb, de egy légterű volt a nappali és a háló. Tartozott wellness rész a szálláshoz, ez elég jó volt.

Folgaria: maga a város nagyon pindurka. Hangulatos a fő utcája, de tényleg egy parányi falucskát kell elképzelni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.