Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túrasí felszerelés

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Túrasí felszerelés
2018.12.03. 19:21
Guten Ábend kedves sporttársak!
Először is a vagy fel vagy le OK a cucc felvetésre:
Volt, de eladtam egy régi K2 MtBaker 175 hosszú, 100mm derekú lécet. Classic camber profil, béna volt mélyhóban (én is), de vasalt, jeges pályán szépen ment. 2.9kg/léc volt a tömege, a kötés egy Naxo NX21-es volt. Szerintem ez fel is le is jó volt.
Aztán rám mosolygott a szerencse egy Atomic Automatic 186-tal, szép hintaló rockerrel, 125mm-es derékkal. Ez a léc Fritschi Diamir kötéssel 3,4kg/léc.
Nos, evvel a léccel kifagyott havas pályán olyan szép íveket húztam, hogy csak na! Nagyon élveztem, stabil volt, király volt! :-)
Cipő:
Mivel eddig csak alpin kötésbe való bakancsom volt, csakis az ún. frame binding jöhetett szóba, mint a NAXO és a Diamir. Ezek hátránya, hogy több a súlyuk, és a bakanccsal emelgeted szinte a komplett kötést is.
A tech binding vagy PIN-es kötés az igazi truvály, könnyű és pöpec, de... nem igazán van megoldva DIN szerinti oldás. Ezek azok a kötések, aminek az eleje úgy néz ki, mint egy vadcsapda és a bakancs orrába épített zsákfuratba akad be a kötés tüskéje.
A Dynafit Radical kötést már úgy reklámozzák, hogy ennek van DIN szerinti oldása.
A pin-es orr, alpin szerű hátsó tőke látszik ésszerű kompromisszumnak számomra.
Ilyen a Marker Kingpin. Ebből van a 10 és 13-as típus. A 10-essel van valami problem, a neten olvasható, 13-ból van több is az ismeretségi körben, megelégedéssel használja.
A must-have kategória nálam a Fritschi Tecton, meg is írtam a jézuskának. Ennél korrektül meg van oldva az orr oldalirányú oldása és a hátsó tőke oldása is.
Jó még a Salomon túrakötése, ez transformerként alakul, felfele pin-es lefele átalakul alpesi kötéssé. Ennek hátránya, hogy csak 0-10fokos sarokemelést lehet beállítani, míg a többiek 0-7-12 fok három fokozatban.
Tehát szerintem no para, egy modern(ebb) túraléc lefele is OK!!!!
Bocs, ha hosszú lett, de folytatom! :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.