Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túrasí felszerelés

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Túrasí felszerelés
2018.12.03. 19:33
Azoknak, akik kétkedve fogadják, mire is jó elmenni egy vezetett túrára a sípálya mellett, legyen itt az idén januári beszámolóm a FB-ról.
Profi cuccok, nem leharcolt ódon motyók, jó szervezés és jó társaság.
Az árak? Még jó hogy lehet kapni... Viszont az ember hobbija minden pént megér, amig ki tudja fizetni.

Alpinskitour: Bevezetés a túrasízés világába:
A hétvégén részt vettem az Alpinskitour bevezetés a túrasízés világába programján. Az uticél végül Lackenhof lett. Sokunknak abszolút új volt a sítúrázás. A felszerelés lényegi részét: léc, kötés, fóka, firnvas, lapát, szonda, pieps az Alpinskitour adta. Nos, itt megismerhettük, milyen a jó túrasí felszerelés. A felszerelés átvétele után elindultunk a Kis-Ötcher-re. Direktben fel. Az elmúlt hetek tavaszias időjárása és a mostani fagyok miatt kellemetlen jeges alap volt, amit még a túrabot is nehezen fogott. Előkerültek a firvasak is. Velük már könnyebb volt haladni. Mivel a használható terület a felvonó alatti 20 méter széles sáv volt, faltól falig csoszogtunk, majd forduló. Igen, felmehettünk volna a kék familienabfahrt-on is, de itt a határok tágítása, gyakorlás volt a cél. A ködben nem láttuk a tetőt, csak annyi bíztatott, hogy a felvonóoszlopok sorszáma, lassan csökkent. Végül felértünk. Fókaleszedés, csomagolás, sífék aktiválás. Újra felvéve a léceket, nagyon csúsztak. Könnyelműség részemről egyből jeges fekete pályán indítani az idei szezont, de most ezt dobta a gép. A széles, könnyű túraléc meglepetésre szépen tartott és több megállóval, csoportosan ereszkedtünk le a középső hüttéig, majd tovább a parkolóba.
A parkoló mellett egy kis havas területen Mészi lavinaismereti bevezetőt tartott, még az akumlátoros légzsákját is felfújta a kedvünkért. Köszönet érte!
Másnap a Nagy-Ötcher lett a menü. Mérések szerint 300 szintméter/óra sebességgel(?) csoszogtunk felfele, szűk 2 óra alatt elértük a felvonó tetején lévő hüttét. A viharos szél és a kevés hó maradásra kényszerített, így a bónuszok, a hegytető és a gerinctúra elmaradtak. Kár, de most ezt adta a nap. A lesiklás élvezetes volt, a tegnapinál lényegesen kellemesebb pályán. A hómezőn újra pieps játék volt: egy eltemetett, piepszel töltött kesztyűt kellett megtalálni. Furcsa érzés volt megtalálni a kesztyűt, ami az életben emberi kézben folytatódik. A hegy nem játék, de ésszel nagyszerű játszótér!
Összességében remek két napot töltöttem a társakkal. Közelebb kerültem a sítúrázás világához, remek felszerelést próbálhattam, remek embereket ismertem meg!
Remélem, még találkozunk!
Feri
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.