Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Időjárás Ausztriában

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TKata
214 élménybeszámolót írt
214
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Időjárás Ausztriában
2019.10.23. 22:19
Ezek amiket elmondtál mind az erősítő tényezői annak az előrejelzésnek amit a felmelegedő klímaváltozás okán elmondtál. De vannak olyan tényezők, amik azért ennek ellene dolgoznak. A 70-es években amikor először megkongatták a vészharangot, nem követték azok az események, amiket bejósoltak, nem volt olyan mértékű felmelegedés mint amit vártak. Átgondolták, és kiderült, hogy az előre jelzett mértékű felmelegedés nagyját elvitte a gleccserek és a sarki jégtakaró olvadása, a tengerek nagyobb mértékű párolgása (jégolvadás miatti tengerszint emelkedés nagyobb felület + melegebb időjárás).
Tehát a sok pro és kontra egymásra ható tényező közül melyik lesz erősebb a nagyon közeli jövőben, nehéz megjósolni. És még itt van a fejlett országok CO2 kibocsájtás csökkentési szándéka is, meg a fejlődő országok gazdasági növekedésével együtt járó növelési tendenciája. Meg az erdő írtások. Nem Brazíliában, hanem itt a szomszédban, Ukrajnában, Romániában.
Ps.: hogy mennyire komplex ez az egész, egy példa átgondolásra. Letakarhatjuk a gleccsereket, hogy ne olvadjanak. De mit érünk el vele? Valahol máshol fog olvadni, ráadásul a kivont felület helyett a többin fog gyorsabban olvadni. Pl az északi sarkon. vagy letakarunk nyáron mindent. De akkor meg nem lesz ami elvezeti a plusz hőt, ergo forróbb nyarunk lesz vagy a tenger fog jobban melegedni aminek a következménye jóval nagyobb tornádók kialakulásának lehetősége.
Előzmény: (csabeszka 206180)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.