Menü ≡

Időjárás Ausztriában

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból:
Üzenet szövege
Feladó:  Kis KoviFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.10.24. 19:17
(Üzenetazonosító: 206196)
Kis Kovi Hozzászólások: 236
Regisztrált: 2011.02.07.
24 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A Golf-áramlat gyengülése pár évtizedre akár lassíthatja a folyamatokat, de az is csak ideiglenes megálló lenne valószínűleg. A túlnépesedés, az emberi kényelem és jólét, az azzal járó erőforrás (energia, termőterület - élelmiszer, víz, stb.) "éhség" fut versenyt a technológiával. Az éghajlat változások antropogén hatásán kívül pedig számtalan más tényező (lemeztektonikai folyamatok, idegen égtest, pólus cserélődés, stb.) is igen gyorsan átírhatja a forgatókönyvet.

Egyet már megállapíthattam, hogy a gyermekkori magyarországi téli helyzetek drasztikus mértékben lecsökkentek, hóágyúzás nélkül szinte nem is létezhetne nálunk sísport.

A Alpokban azt tapasztaltam az elmúlt évtizedben (elég rövid idő), hogy mintha a tavasz felé tolódnának a téli periódusok vagy inkább fogalmazhatnék úgy, hogy a megfelelő téli sport helyzetek, legalább is addigra a magasabb régiókban bőven összejön a kellő hó mennyiség (elég nagy hőmérsékleti hullámzás után), aztán szerencse kérdése az, hogy az ember vízisízik vagy egy-egy télies rövidebb időszakot kifogva a legjobb helyzettel találja magát szemben.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »