Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Időjárás Ausztriában

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Időjárás Ausztriában
2019.10.24. 19:17
A Golf-áramlat gyengülése pár évtizedre akár lassíthatja a folyamatokat, de az is csak ideiglenes megálló lenne valószínűleg. A túlnépesedés, az emberi kényelem és jólét, az azzal járó erőforrás (energia, termőterület - élelmiszer, víz, stb.) "éhség" fut versenyt a technológiával. Az éghajlat változások antropogén hatásán kívül pedig számtalan más tényező (lemeztektonikai folyamatok, idegen égtest, pólus cserélődés, stb.) is igen gyorsan átírhatja a forgatókönyvet.

Egyet már megállapíthattam, hogy a gyermekkori magyarországi téli helyzetek drasztikus mértékben lecsökkentek, hóágyúzás nélkül szinte nem is létezhetne nálunk sísport.

A Alpokban azt tapasztaltam az elmúlt évtizedben (elég rövid idő), hogy mintha a tavasz felé tolódnának a téli periódusok vagy inkább fogalmazhatnék úgy, hogy a megfelelő téli sport helyzetek, legalább is addigra a magasabb régiókban bőven összejön a kellő hó mennyiség (elég nagy hőmérsékleti hullámzás után), aztán szerencse kérdése az, hogy az ember vízisízik vagy egy-egy télies rövidebb időszakot kifogva a legjobb helyzettel találja magát szemben.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.