Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Telgárt
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Lake Forest Dedinky Resort - saját jakuzzis, szaunás apartmanok, tiny house
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Telgárt
2019.03.15. 22:20
Ma (márc.15-én)ismét meglátogattuk a Garamfő-i pályát.
Gyenge hóesésben érkeztünk 10 órakor. Az elmúlt napokban a néhány centi friss hó hullott, ami az alatta lévő 40-50 centi régi hóval kiváló csúszási lehetőséget biztosított. A pálya sima volt, a hó egy kissé lágy, és semmi jég. Az 1-es fekete pálya, az 5-ös és 7-es kék pályák voltak ratrakolva.

A lágy tavaszi hó nem volt túl gyors, de kiválóan alkalmas volt a hosszú ívek gyakorlására. Remekül lehetett húzni az a nagy kövér íveket. Az 5-ös kis pályán melegítettünk be, és utána átmentünk az 1-es feketére. A hó itt is kiváló volt, amiből kifolyólag a meredek fekete pálya csak egy szelíd pirosnak tűnt. Sajnos az 1500 méteres tányéros felvonó a szokásosnál is fárasztóbb volt, valószínűleg a lassabb hó miatt. Azonkívül elég rosszul van megcsinálva a beszállás, mert az indítópálcára nem rácsúszni kell, hanem felfelé kell lépegetni enyhe halszálkában, és eközben indul el a tányér jó nagy rántással. Ha figyelmetlen vagy, akkor fejjel repülsz a két léc közé. Én is így jártam az első alkalommal.

Egyébként alig voltak a pályákon, sorban állás egyáltalán nem volt. Délelőtt lehettünk úgy 50-60-n, délután meg vagy 20-an. De ezt nem bántuk, mert ritka az az alkalom manapság, amikor zavartalanul lehet nagy ívekben száguldozni anélkül, hogy figyelni kellene az előtted/melletted/mögötted csúszókra. A kevés síző miatt még délután sem voltak buckásak a pályák, de érezhetően puhult a hó.

A nap folyamán még kétszer volt hózápor (pontosabban dara zápor) délben és 15 óra körül. Ezt úgy vészeltük át, hogy bementünk a kolibába előbb egy gulyáslevesre, később egy palacsintára. Az időjárás hol napos, hol felhős volt váltakozva. Amikor fél 5 körül hazaindultunk, akkor is kaptunk egy harmadik dara záport a nyakunkba, ami inkább szép látvány volt, mint kellemetlen.

Összegezve az eseményeket, nagyon jó pályákon, nagyon jó havon, egy ritka élvezetes napot zártunk. Sajnos a meleg miatt valószínűleg nem sokáig lesznek ilyen jók a pályák. Az 1-es pálya tetején a felvonó nyomvonalában már imitt-amott kilátszik a fű.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.