Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élen síelés

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Élen síelés
2011.02.04. 20:22
Szia Vanczi!

Bár kritikát kértél, én inkább beszélgetésnek mondanám. Hangsúlyozom, hogy a saját tapasztalatom – véleményem mondom, ha bárki kritikával illeti, állok elébe.

A carving sík óta alaposan megváltozott a felfogásom. Sokkalta többet lehet rájuk bízni, mint a régiekre. Pontosabban, ha azt bízod rá, amit régen, akkor a carvingsí jobban teljesít, funkcionálisan több segítséget képes adni. És az, hogy használja – e valaki, vagy sem, nagymértékben befolyásolja a véleményem.

„az elején forgatással megindított majd ívbe átvezetős kanyarokat próbáltam csinálni, aztán már csak sima carving.”

1. Nézzük meg, hogyan, milyen forgatással is indítod meg a kanyart? Jól látható, hogy egyfajta altesti ingával kidobod a lécvégeket. Ez, (ha az ember nem ér rá egy késleltetett besodródós befordulásra), egy jó alkalmazás. Lenne, ha nem az esésvonalban, hanem már előtte érkeznél az új élekbe az ívben. Ehhez viszont már kellene az idejekorán felszabadított - elindított csípő. Egy enyhébb pályán ez a jó, de ahol indul a felvétel, az egy meredek rész, mely indokolná az előbbieket. Még egyszer hangsúlyozom, nem hiba, hanem alkalmazás. A MIT kitűnő, a HOGYAN –on lehet javítani. Megjegyzem, hogy másfajta technikákkal is be lehet fordulni az ívbe.
2. 37 –től szép lábmunka, de itt is hiányzik a csípő, mely könnyítene az „erőlködésen”. Idézőjelben van, jó ez, de lehet tovább javítani, és ugye, nem dicséretet, kritikát kértél.
3. „aztán már csak sima carving”. Na, ezt viszont nem látom sehol. Felfogásom szerint (ez szubjektív és vitatható), a sima carving azt jelenti, hogy hagyod őt futni a maga útján, a csupán testsúlyoddal (nem nyomunk bele), meggörbített rádiuszon. Ez hosszabb íveken mutat igazán jól.

Amúgy tényleg szépen sízel, érdemes lenne nem csak ellesni dolgokat, hanem a síelés szerkezetét megértve (csípő, terhelések, stb...) tenni könnyeddé a mozgásodat. Ez nem azt jelenti, hogy nem jó, amit csinálsz, csupán a sokoldalúsághoz segítene hozzá.

Replaci
http://www.kanyarsiklub.hu
Előzmény: (vanczi 108024)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.