Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csődben a hazai síterepek? Gondolatok egy gyönge síidény után

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2007.04.24. 16:24
Tényleg nagyon szépek a képek, nem is mondtam azt, hogy nem tetszik. Győrből nézve a Mátra és a Bükk sajnos viszonylag messze van de télen/nyáron szoktunk menni a Bakonyba kirándulni. Eplény kb 65km tőlünk és előbb is írtam, hogy ha lehetett volna valóyzínűleg viszonylag gyakori látogató lettem volna ott 7végente, mert ha nem is 5-10perc busszal, de mégis közel van, akár egy délelőtti/délutáni vagy esti sízésre is érdemes elmenni, ráadásul nem is 3-400m-es, hanem majdnem km hosszú, egész változatos pályák vannak.
Igaz, hogy sem sítereppel, sem balatoni étteremmel vagy stranddal nem rendelkezem, de szerintem nem tévedek sokat, ha azt mondom, hogy egy éttermet vagy egy strandot üzemeltetni 3 hónapig azért némileg kisebb költséggel jár mint 50 hóágyút, felvonókat pályakarbantartó gépeket üzemeltetni ugyanennyi ideig. Ha nyáron 35 helyett csak 24 fok van, valószínűleg kevesebb lesz a vendég és a bevétel, de nem igényel extra áramot, vizet és gépeket, hogy aki ilyenkor is füdeni akar az fürödhessen. Viszont egy gyenge télen, ahhoz hogy az egyébként mondjuk a meleg miatt kevesebb síelőt kiszolgáld, rengeteg plusz energiára/pénzre van szükség. Szerintem.
De természetesen nagyon örülök az eplényi fejlesztéseknek (más terepek fejlesztésének is örülnék) és remélem, hogy a következő teleken tudnak majd gazdaságosan működni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.