Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Avoriaz - Portes du Soleil
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
wolf
15 élménybeszámolót írt
15
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Avoriaz - Portes du Soleil
2016.02.21. 18:28
Üdvözlet Mindenkinek!

Január utolsó hetében töltöttünk el egy igen kellemes hetet itt, Avoriaz sípályáin, jobbára tiszta, napfényes időben. Ausztria-Németország-Svájc útvonalon, száraz-napfényes időben érkeztünk meg szálláshelyünkre, a Morzine-Avoriaz alatt lévő nagykabinos felvonó mellett lévő apartmanba, amely a Residences FranceLoc volt. A négyszintes apartmanház rendelkezik saját, fizetős mélygarázzsal, de van a kabinos állomásnak is fizetős parkolója (ide lehet beállni magasabb autóval is), de volt két buszmegállónyira Morzine felé is egy nagy ingyenes parkoló. A szállás tűrhető volt: egy háló dupla ággyal, egy másik háló emeletes ággyal, illetve az étkező-nappali két kanapéval. Villanytűzhely, mosogatógép, mikró, fürdőszoba két mosdóval.
Indulás előtti napokban olvastuk a hójelentést: nagy mennyiségű friss hó esett, a hegyen 170 cm a hóvastagság! Szerencsénk volt, elcsíptük a szezon addigi legjobb hetét! Végig jó idő volt, kisebb-nagyobb fátyolfelhővel tarkított napsütés öt napon keresztül, csak utolsó nap ébredtünk esőre, ködre, ami szerencsére hamar megszűnt.
Most jöttünk el a franciákhoz hatodszor, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a környék közel háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a kedvező árak (82 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre, kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!

u.i.: Avoriaz-ról annyit, hogy autómentes falu lévén csak gyalog, lovas- és motoros szánnal lehet közlekedni. DE: sokan visznek kutyát, viszont nemigen takarítanak utánuk a gazdik. Szép látvány, az utcákat borító fehér hóban a ...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.