Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Avoriaz - Portes du Soleil
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Avoriaz - Portes du Soleil
2020.03.17. 10:30
Sziasztok.

Előre szeretném jelezni, hogy nem a teljes Portes du Soleil-ről és nem Avoriaz-ról írok, hanem csak a Chatel részről és a hozzá tartozó kb 120 km pályáról.

Január 19-től voltunk itt egy hetet a Skilines iroda szervezésében. Mivel nem a megszokott úton, hanem Svájcon át mentünk, ezért egész „hamar” (17óra alatt) odaértünk és a buszút is tűrhető volt a nagyobb lábtérnek köszönhetően.

Szállásunk a Grand Ermitage 4csillagos szálláson volt. 5en voltunk, de 6 személyes apartmant foglaltunk, így bőven volt hely. Erkély, mosogatógép, TV, 2 külön háló, jól felszerelt apartman. A házban wellness részleg, zárható sítároló, közösségi tér, szóval a szállást csak ajánlani tudom, szerintem a legjobb eddigi francia szállásunk.

Az időjárásra se lehetett panasz, mind a 6 sínap ragyogó napsütés, felhő nélkül és 0 fok körüli hőmérséklet. Egy kis hó nem ártott volna a terepnek, de ennél szebb időt nem igazán lehet kifogni.

Na és akkor itt végére is értünk a pozitívumoknak.
Illetve maga Chatel falu szép, hangulatos, egy kis völgyben fekszik, de a szállásunktól a sípályák/boltok leginkább busszal érhetőek el, ami viszont volt, hogy 15 percig nem jött. Ami pedig távolabbra visz a falu központjából, az a busz 30 percenként járt. A sípálya pont olyan távolságra van, hogy nem indulsz el gyalog, a boltba pedig nem ugrasz le reggel friss bagettet venni. A sípályák ugyanez. Mire felérsz a hegyre, eltelik legalább fél óra. És persze, ez nem a világ vége, de azért jobb a francia pályaszállás!

A terep elég tagolt, rengeteg átkötő felvonóval, van négyüléses, ami lefelé visz és sok a tányéros is. Nyilván láttuk ezt a foglalásnál is, de 3völgy, la Plagne vagy pl. Brianconnal nem lehet összehasonlítani, pedig síelhető km alapján hasonló helyek. Ja és kevés a szintkülönbség, itt nincs az a 10-15 percig csúszol lefelé megállás nélkül. Persze ezt is láttuk a foglalásnál…

A Chatel központi részen van egy egész jó snowpark, mi sokat mentünk a Morclan felvonó pályáin, illetve sokszor lecsúsztunk egészen Petit Chatel felvonó aljáig az erdei pályán.
Morgins felé is elmentünk többször, itt úgy emlékszem csak tárcsás felvonó van, semmi extra.
Amit ajánlok az a Torgon-i rész, ez már Svájc, egy völgy, ide nagyon jó pálya-pályák hoznak le, délutántól viszont árnyék van.
A la Chapelle d Abondance-i részre nem mentünk, mert ide több mint egy óra lett volna a buszozás.
A terep legjobb része a Pierre Longue felvonó és Linga felvonó közötti terület, ide buszozni se kell, fél óra alatt átcsúszol/felvonózol. Itt van 3km-es erdei pálya, meredek piros, széles kék, minden ami kell. Itt három napot is csúsztunk.

13 alkalommal voltam már Franciaországban, de a pályákat/felvonókat/pálya elrendezést tekintve ez az utolsó helyek egyikét foglalja el. Sosem adtam még 3 csillagot a sielok.hu-n francia síterepnek, de ez a terep majdnem megkapta 
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.