Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Altaussee - Loser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Aquamarin - Min. 5 éj foglalás esetén kedvezményes árak!
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Altaussee - Loser
2020.03.19. 16:59
Február utolsó hétvégéjén szerettünk volna itt síelni 3 napot. A havazás miatt kettő lett belőle. Altaussee -ben laktunk, ahonnan tényleg csak 5 perc a sípálya parkolója. Első nap hatalmas havazással indult, a honlapon is azt írták nem mennek a felvonók, ehhez képest, amikor már csillapodott a havazás felbéztünk délután kettőkor, és az L1-es ment. Sebaj, a kirándulás Hallstattabn kárpótolt minket.
Szombat reggel már havazás nélkül (kb.20cm esett előző nap), kissé felhős időben kezdtük meg a sízést. Viszonylag későn indulnak a felvonók. 8.45-és 9 órakor. Nem túl nagy parkoló, de így is könnyedén elférnek akik ide jönnek, mert sosincs szerintem tömeg. Bemelegítésnek a Sandling Alm.i oldal kék pályával (21) indítottunk volna, de sajnos le volt zárva, nincs infom hogy miért, így mivel vissza már nem tudtunk menni a 25 kéken mentünk le. Ez volt a legnehezebb pálya az egész terepen. Alig lejt, a közutak megszakítják, és sokat kell botozni, de legalább szép a táj. Amúgy is jellemző erre a pályára, hogy a táj mindent felűl múló. Lent tó, fent szikla látványa. Ezen az oldalon kipróbáltuk később a 22-24 es pirosakat, nagyon jók, szélesek, kiegyensúlyozott a lejtésük, lehet fejleszteni rajta a sí tudást. A végén érdemes nagy lendületet venni, hogy a hídon keresztül átsuhanjunk a Loser oldal L1es felvonójához. Érdekes módon ez reggel negyedórával később indul. L1es felvonó egy modern gyors 6 személyes, az L2-es egy régi lassú 2 személyes. Itt a sebesség ellentételezéseként a táj nyújt felejthetetlen élményt. A fenti kék pályák 7,8,10 elég jók, de nem túl hosszúak. Kezdőknek ajánlott. A sítúra pályái (3,13), szűkebbek, gyenge lejtésűek, szánkózókkal, és sítúrázókkal kell osztozni rajta. Egyszer elmegy, de utána már kicsit unalmas. Itt is a tájra érdemes koncentrálni. Viszont a piros 1es pálya, amin a legtöbbet mentünk, jó lejtésű, hosszú, gyors, széles pályák. Talán csak 1 helyen szűkül be, de ott is van kifutási lehetőség a végén. Itt síelnek a legtöbben , de torlódás azért nincsen.
Viszonylag kicsi pályarendszer, de átlátható, nagyon kevés emberrel, jó éttermekkel. A Loser hüttében 13 óra körül megijedtem a tömegtől, de olyan gyors, és jó volt az ételekhez jutás, hogy nagyon elégedett voltam, az étel minősége is kifogástalan, itt érdemes a teraszon üldögélni, és a panorámában gyönyörködni. (tó,szikla). 2-3 napra ez a pálya is ideális családoknak, mi legalábbis jól éreztük magunkat.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.