Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Altaussee - Loser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
AlpenParks Hagan Lodge hütték - pályaszállás Altaussee-Loser síterepen
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Altaussee - Loser
2010.01.26. 09:32
Sziasztok!

A múlt héten volt szerencsém 5 napot síeléssel eltölteni Ausztriában, azon belül Loser és Tauplitz terepein. A szállásunk a Grundlsee partján volt, Gösslben. Sajnos ez napi kétszer 20-25 km autózást jelentett a pályákig, de a nyugalom és a gyönyörű környezet kárpótolt ezért. A régió Budapesttől kb. 500 kmre van, könnyen és gyorsan elérhető.
Loseren 3 napot, Tauplitzon 2 napot síeltünk, külön részletezem melyik-milyen volt:
Loser: Kis-közepes méretű, családias terep, változatos pályákkal, és mint ilyen kifejezetten barátságos, akár kezdőknek, tanulóknak is jó lehet. Sajnos nem volt nyitva minden pálya, az L4, L5, L6-os felvonók nem működtek, őszinte sajnáltunkra. A többi viszont nyitva volt, a felsőbb, fahatár feletti részeken tökéletesek voltak a hóviszonyok, az alsóbb, erdei szakaszokon azért néhány helyen jegesedett, kopott a pálya. Egy idősebb osztrák úr elmondása szerint Hermann Maier és "kollégái" tavasszal ezen a pályán edzenek, így aki szeretne velük találkozni, az áprilisban látogasson el ide!
Tauplitz: Hááát, hogy is mondjam, kissé csalódás volt nekünk, bár előre tudtuk, hogy lesznek nehézségek. Mi mindig Tauplitz felől indultunk fel a Tauplitz Bergbahn I,II-vel. Már az is furcsa volt, hogy sokáig csak vízszinetesen halad, majd emelkedik, és a tetején még lefelé is visz a lift! Ezután nagy-nehezen elvergődik az ember a középső szakaszra, ahonnan lehet továbbindulni a Schneiderkogelre és a Lawinensteinre. Itt azonban jól be lehet gyakorolni a sífutó mozdulatokat, ugyanis tökéletesen sík ez a rész, igazából a liftek közötti mozgásban fáradtunk el, nem is a síelésben. A pályák itt is jól kezeltek, a környezet csodálatosan szép, tehát van ami elfeledteti a nehézségeket, de ha lecsúsztál, kezdődik minden elölről. Sajnos van olyan rész, ahol síelés közben azt tapasztalod, hogy emelkedik a pálya, igaz, ide tettek egy köteles-kapaszkodós "liftet", ilyet eddig még úgysem használtam. A Lawinenstein lift felső állomásánál van a s'Kriemandl hütte, itt igen jó a konyha, gyönyörű a kilátás, és jó fej a magyar pincér. Mondjuk nem olcsó, de melyik hütte az?
Szóval nekünk egyértelműen Loser tetszett jobban, oda vissza is mennénk, de Tauplitzra már nem biztos...
Az első két kép Loseren, a második kettő Tauplitzon készült!
loser1.jpg
loser2.jpg
tauplitz1.jpg
tauplitz2.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.